MENÜ

'Molde'nin en güzel yanı İstanbul'a dönüşü!'

Zorlu maç için Norveç'e giden haber müdürümüz Zafer Büyükavcı, karşılaşmanın oynanacağı şehri gezdi: Gökyüzü her daim karanlık, hava buz gibi! Filmlerde olur ya, tükürürsün yere buz olarak düşer. Denedik, öyle olmadı ama, kasım sonu bu kadar soğuksa şubat ayında olur! 24 saat sakin bir yer. Dünyanın en mutlu ülkesi burasıymış ama bize göre değil. Bir daha asla gelmek istemeyeceğim bir yerdeyim.

'Molde'nin en güzel yanı İstanbul'a dönüşü!'

“Havası kasvetli. Yerlerde yer yer kar birikintileri var, gökyüzü her daim karanlık. Buz gibi! Filmlerde olur ya, tükürürsün yere buz olarak düşer. Denedik, öyle olmadı ama kasım sonu bu kadar soğuksa şubat ayında olur! Güneş görmeyen bir şehir Molde. Güneş ışınları hep uzaklarda bir yerlerde. Böylesine soğuk bir iklimde, insanlar ise bir hayli sıcak. Hepsi güler yüzlü. Suratlarında kalıcı bir gülümseme var."

‘Kahvaltı değil sahur!’

“Türkiye saati ile 10.00’da aydınlanıyor hava, 16.00’da kararıyor. Topu topu 6 saat aydınlık var. 08.30’da kahvaltıya indik, zifiri karanlık. Bir nev’i sahur yaptık yani! Bize göre pahalı bir şehir. Para birimleri Krone. Ufak şişe su alıyorsun, bir kilo Krone veriyorsun! 24 Krone! Kaldığımız otel stada 100 metre. Fenerbahçe’nin kalacağı otel ise 75-80 metre. Ve 24 saat sakin bir yer. Sokaklarında insan yok. Zaten nüfusu da İstanbul’daki bir cadde kadar!”



‘Acayip mutlu bir takım’

“Molde mütevazi bir kulüp. Yusuf Dursun’un fotoğraflarında göreceksiniz, Celtic’i, Ajax’ı, Fenerbahçe’yi geride bırakan bu kulübün müzesi, hepimizin evlerinde olan vitrin kadar! Boyu 1.80, eni 1.50 metre. İçinde kupacık var, bir de 1950’lerden kalma kramponlar. Molde’nin idmanını takip ettik 15 dakika. 5’e 2’leri efsane. İçeri giren çıkamıyor. Ve acayip mutlu bir takım. Sürekli gülüyorlar! Bizi heyecanlandıran tek adamları ise teknik direktör Solksjaer. Efsane Manchester’li. Hâlâ fit, çıksa sahaya oynar.”



‘Zemin otoban gibi!’

“Zemin enteresan. Suni çim. Elinizle yukarı çektiğinizde kalkıyor, halı gibi. Bizdeki otobanlar gibi bir de! Ortası yüksek, kenarlara doğru eğimli. Yamuk kısacası! Meraklıları için söyleyelim, zeminde kar yok. Bilecik’te doğmuş, İstanbul’da yaşayan, Antalya’da tatil yapan bir Türk olarak bir daha asla gelmek istemeyeceğim bir yerdeyim. Dünyanın en mutlu ülkesi burasıymış ama, bize göre değil. Hani derler ya; Ankara’nın en güzel yanı İstanbul’a dönüş yolu! Değiştirin. Molde’nin en güzel yanı, İstanbul’a dönüş yolu olacak. Şimdilik bu kadar, maçta görüşmek üzere.”

Zafer Büyükavcı






Haberin Devamı
YORUM YAZ