MENÜ

'Molde hafife alınmaz'

Beşiktaş'ın eski yıldızlarından Norveçli Ronny Johnsen, karşılaşmayı FANATİK'e yorumladı: Molde iyi bir takım ve Avrupa'da gerçekten harika durumdalar. Yetenek olarak Fenerbahçe üst seviyede ama Molde kapasitesini bilerek oynuyor. Fener favori olsa da Molde hafife alınmaz.

'Molde hafife alınmaz'

Norveç futbolunun en önemli isimlerinden biri olan ve bir dönem Beşiktaş’ta da forma giyen Manchester United’ın eski oyuncusu Ronny Johnsen, Molde-Fenerbahçe maçı öncesi FANATİK’e konuştu. İşte futbola nokta koyduktan sonra yorumculuk yapan Johnsen’in iki takım ve maçla ilgili düşünceleri:

‘Takım oyunu mükemmel’

“Öncelikle Molde’den başlamak lazım. Gösterdikleri performansla tüm Avrupa’yı şaşırtmayı başardılar. Çok iyi bir takım ve Avrupa’da gerçekten harika durumdalar. Fenerbahçe, Ajax ve Celtic 3’lüsünün önünde hem liderler hem de mağlubiyetleri yok. Belki yetenek anlamında Fenerbahçe’den daha alt seviyedeler ama takım futbolunu mükemmel şekilde uygulamaları ve kapasitelerini bilerek oynamaları çok önemli bir artı.”

‘Disiplinleri üst seviyede’

“Çalışmaya önem veriyorlar ve kondisyon olarak hep yüzde 100’lerini sahaya yansıtıyorlar. Fenerbahçe’ye karşı elbette özgüvenle sahaya çıkacaklar. Ayrıca Kadıköy’de onları 3-1 yendiler. Taktik anlayışları ve disiplinleri üst seviyede. Takımın başına ikinci kez gelen Ole Gunnar Solskjaer de iyi iş çıkarıyor. Bana göre en önemli dezavantajları, Norveç Ligi bittiği için 2 haftadan fazladır resmi maça çıkmamaları. Belki bu yüzden konsantrasyon sorunu yaşayabilirler.”

RvP ve Nani ile...’

“Molde’nin kazanma zorunluluğu yok. Kağıt üzerinde baktığımızda maçın favorisi Fenerbahçe. Robin van Persie ve Nani gibi yıldızlarla onların, kesinlikle hafife almamaları gereken Molde’ye göre kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ