MENÜ

Molde 0-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe, çekinerek gittiği Norveç deplasmanında Molde karşısında rahat bir galibiyet aldı. Ajax'ın deplasmanda Celtic'i 2-1 yenmesi ise grubun kaderini son haftaya bıraktı.

Molde 0-2 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Fenerbahçe, çekinerek gittiği Norveç deplasmanında Molde karşısında rahat bir galibiyet aldı. Ajax'ın deplasmanda Celtic'i 2-1 yenmesi ise grubun kaderini son haftaya bıraktı.

Sarı lacivertliler, çok fazla pozisyon vermediği maçta, Molde kalesinde bulduğu birçok gol fırsattan da yararlanamadı.

Kanarya, Mersin İdmanyurdu maçında olduğu gibi sahanın tek hakimi oldu ve oynadığı üstün futbolla da övgüleri topladı. Sezon başından bu yana çok eleştirilen Pereira ve öğrencileri ligde ve Avrupa'da oynadığı son 8 maçta sadece 2 gol yedi.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe oldu.

1. dakikada Souza'nın uzaktan şutunu kaleci Horvath son anda kornere çeldi.

3. dakikada yine çok tehlikeli geldik. Orta sahadan Souza'nın müthiş pasında Ozan topu, gelişine üstten auta gönderdi. Fenerbahçe adeta 2 dakikada 2 golden oldu.

Fırsatlar kaçıyor

19'da Hasan Ali'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Souza kafayı vurdu, top kaleci Horvath'ta kaldı. Souza boş pozisyonda çok daha iyi vurabilirdi.

20'da sağ kanattan Gökhan'ın ortasında Diego müsait pozisyonda kötü vurdu, top auta gitti. Fenerbahçe net fırsatları kulanamıyor.

Fabiano golü çıkardı

24'te Molde'nin kullandığı serbest vuruşta yerden gelen topa Gökhan'ın ters vuruşunu son anda çizgide Fabiano kurtardı. Brezilyalı kaleci golü önledi.

Molde'nin topu direkten döndü

39'da Molde'de 18 yaşındaki forvet Svendsen'in uzaklardan şutu üst direkten döndü ve auta geldi. norveç ekibi maç boyunca oyunun kontrolünü Fenerbahçe'ye bıraktı ancak çıktığı hücumlarda çok etkili oldu.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci, yarıda da Fener üstün...

Maçın ikinci 45 dakikası da Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle başladı. Sarı Lacivertliler net pozisyon bulamasa da topun kontrolünü elinde tuttu.

Güzel orta, güzel gol!

68'de Fenerbahçe, Fernandao'nun golüyle öne geçti. Güzel tek paslar sonrasında sol kanatta topla buluşan Alper Potuk arka direğe ortasını yaptı, Fernandao, uygun durumda güzel bir kafa vurdu ve topu kaleci Ethan Horvath'ın sağından ağlarla buluşturdu.

Volkan girdi, yine hareket geldi

84'te Ozan Tufan'ın attığı golle farkı 2'ye çıkardık. Oyuna yeni giren Volkan Şen'in güzel ara pasına ceza alanı içinde Fernandao kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı topa son anda dokunurken, meşin yuvarlak kaleciden döndü. Top Ozan'ın önünde kaldı ve genç oyuncu rahat bir şekilde ikinci golü attı.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe Molde'yi kalesine getirtmedi. Hatta 90 +'de Volkan Şen'in karamboldeki bir şutu direkten döndü.


Kadıköy'de baskı altında, deplasmanlarda harika

Haberin Devamı
YORUM YAZ