MENÜ

Beşiktaş 2-0 Skenderbeu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında Skenderbeu'i Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup etti. Ligde lider durumda bulunan Beşiktaş, bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'nde deliderlik koltuğuna oturdu.Siyah-Beyazlılar'ın gruptan çıkması için Portekiz'den en kötü 1 puan kazanması yetecek.

Beşiktaş 2-0 Skenderbeu

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Skenderbeu ile karşılaştı.

Mücadelenin henüz 3. dakikasında Beşiktaş net bir pozisyondan yararlanamadı. Rakip Sknderbeu kendi yarı sahasından çıkarken kaleciye doğru hatalı bir pas verdiler ve Cenk topu kaptı. Cenk Tosun'un ceza sahası içine girerek yaptığı şut auta çıktı.

Skenderbeu tehlikeli geldi

13. dakikada yarı sahasından hızlı çıkan Skenderbeu Beşiktaş yarı sahasına uzun bir top yolladı. Salihi ceza sahası içine girdi ve Tolga ile karşı karşıya kaldı. Ancak Salihi'nin sol çaprazdan vuruşunda top auta gitti.

Mücadelenin ilk 20 dakikası geride kalırken Beşiktaş orta sahada organize olmakta zorlandı. Hücum bölgesinde rakibe baskı yapan Siyah-Beyazlılar Cenk Tosun ile net bir gol kaçırdı. Rakip Skenderbeu ise daha çok kendi alanında beklerken uzun toplarla temsilcimiz Beşiktaş'ın kalesinde etkili olmaya çalıştı.



Ersan sakatlandı!

Beşiktaş'ta bir pozisyonda baldırından sakatlanan Ersan Adem Gülüm oyuna devam edemedi ve yerine Tosic oyuna daihl oldu.

Cenk Tosun'dan müthiş gol

35. dakikada Skenderbeu yarı sahasına yerleşen Beşiktaş, kısa paslarla pozisyon aradı. Sol kanattan boş pozisyonda topla buluşan İsmail Köybaşı'nın ortasına Müthiş bir kafa vuran Cenk Tosun Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.






İkinci yarıya Beşiktaş pozisyonla başladı. 47. dakikada orta sahayı hızlı geçen Sİyah-Beyazlılar'da Oğuzhan'ın pasında Cenk Tosun ceza sahası yayında topla buluştu. Cenk'in sert şutunda kaleci topu kornere çeldi.

Tosic net golü atamadı

52. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan geçti. Oğuzhan'ın ortasında arka direkte top Ersan'ın yerine oyuna giren Tosic'in önünde kaldı. Ancak Tosic'in şutunu kaleci Shehi kurtardı.


Cenk zor olanı yaptı

69. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Beşiktaş'ta Gökhan Töre topla buluştu ve hızlı bir şekilde Skenderbeu yarı sahasına hareketlendi. Gökhan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Tosic'in ortasında Cenk Tosun boş kaleye topu gönderemeyerek zor olanı yaptı.

Tosun Paşa farkı 2'ye çıkardı

Karşılaşmanın 78. dakikasında Gökhan sol kanattan topu taşıdı ve ceza sahasına ortaladı. Quaresma'nın bıraktığı topa Cenk vurdu, top ağlara gitti ve Beşiktaş, Skenderbeu karşısında farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Siyah-Beyazlılar sahadan 3 puanla ayrılarak liderliğe yüksleldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ