MENÜ

Vitor Pereira: En formda takım Molde

Fenerbahçe ile Molde arasında oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesi Vitor Pereira ve Gökhan Gönül basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vitor Pereira: En formda takım Molde

Fenerbahçe yarın Avrupa Ligi'nde Molde ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı Lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira ve başarılı futbolcu Gökhan Gönül zorlu mücadele öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Basın toplantısında soruları yanıtlayan ilk isim Gökhan Gönül oldu.

İşte tecrübeli futbolcunun açıklamaları;

"Üst turu garantileyen Molde'yi tebrik ediyorum. Beni korkutan hava şartları değil sadece zemin. Hiç alışık olmadığımız bir zemin. İdmanla zemini kontrol edip maça iyi bir şekilde hazırlanacağız."

Gökhan'a zor soru

Tecrübeli futbolcu ayrıca kendisine sorulan "Sen varken takım daha az gol giyor" sözlerine, "Beni çok zor bir durumda bıraktın (Gülerek). Bunu hoca cevaplamalı." dedi.

Gökhan Gönül son antrenmanı yapmak üzere toplantıdan ayrılarak sözü Vitor Pereira'ya bıraktı.

İşte Portekizli teknik adamın açıklamaları;

"Grup lideri Molde'yle oynayacağız. Bu grubun en güçlü takımı Molde çünkü en çok puanı onlar aldı. En formda takım da Molde.Molde 10 puanla lider ve hak ederek bu konumdalar. Organize bir takımla karşılaşacağız.Çok iyi defans yapan, organize bir takım Molde. Özellikle topu kaybettiği anda o agresifliği gösterebilen bir takım..."

Suni çim korkusu

"Suni çimde, rüzgarlı, soğuk bir havada oynayacağız. Ama takımımdan Molde'ye karşılık vermesini bekliyorum.Ofansif geleneğimizi daha da geliştirdiğimizi yarın ispatlamalıyız. Yarın kesinlikle hedefi kazanmak olan bir takım çıkacak, bundan hiçbir şekilde şüphe duymayın.Mücadeleci, güçlü ve Avrupa Ligi'ndeki hedeflerimizin bilincinde bir takım sahada olacak. Bu sezon iki hedefimiz var, Avrupa Ligi'nde gidebildiğimiz yere kadar gidip Türkiye'de şampiyon olmak."

'Agresif bir takım olmamız lazım'

"Benim için galibiyete ulaşma açısından bazı şartlar var. Birincisi iyi bir şekilde konsantre olmak.Kendi oyunumuza inanarak ve güvenerek, her şeyine güvenen agresif bir takım olmamız lazım. Kazanmak için bir şart daha var, o da onlardan daha fazla gol atmak tabii ki.

'Kaybedince gülmeyi asla sevmem'

"Her işte sonuca ihtiyaç vardır. Başrıyı bir şekilde sonuçla ölçersiniz. Eğer sahada başarılı sonuçlar alıyorsanız daha dinamik ve daha agresif bir görüntü sergilersiniz. Takım halinde daha fazla pozisyon bulur ve rakibe gol pozisyonu da vermezsek o zaman da güven artar. Kaybedince ben de gülmeyi asla sevmem. Takımımında aynı şekilde düşündüğünü tahmin ediyorum. "

Solskjær'e cevap

Solskjær'in hava durumuyla ilgili yorumları üzerine Vitor Pereira'nın cevabı, "Bu akşam dua etmem lazım; yağmur yağmasın, rüzgar çıkmasın, kar olmasın diye...Molde'nin Celtic maçını izledim. Yağmur altında oynandı. Onlar bu şartlara fazlasıyla alışık.Ben rakip teknik direktörün ne demek istediğini anladım. Yağmur ve rüzgar gibi şartlara alışık olduklarını söylemek istedi." oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ