MENÜ

UYARI! Maça saatler kala...

Beşiktaş'ı konuk edecek Saratov kulübünün başkanı gerilen Rus-Türk ilişkileri çerçevesinde endişelerini dile getirdi, taraftarlarına uyarılarda bulundu.

UYARI! Maça saatler kala...

Beşiktaş Sompo Japan ve Banvit basketbol takımları bu akşam Rus rakipleriyle deplasmanda karşılaşacak. Siyah beyazlı temsilcimizin rakibi Avtododor Saratov'un başkanı Vladimir Rodionov, kulübün resmi sitesinden bir bildiri yayınlayarak, taraftarlarına provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Rusya ile dün yaşanan uçak krizi spora da yansıdı. Bilindiği gibi bu akşam 18.00’de Eurocup’taki temsilcilerimiz Beşiktaş ve Banvit, Rus rakiplerle karşılaşacak. Saratov’da Avtador ile karşılaşacak olan siyah beyazlıların güvenliği için üst düzey tedbirler alındığı öğrenildi.

Beşiktaş kulübünün basketboldan sorumlu yöneticisi Hakan Özköse, "Etrafımızda geniş güvenlik önlemleri var ve tatsız bir olay da yaşamadık. Rusya’da oynadığımız maçlarda daha önce de güvenlik önlemleri alınırdı ama şu an kaldığımız otelin içinde de dışında da polisler bekliyor. Takım otobüsünün de polis korumasıyla hareket ediyor" dedi.

Bu arada Milliyet'in haberine göre Avtodor Saratov Kulübü Başkanı Vladimidir Rodionov, kulübün resmi sitesinden bir bildiri yayınlayarak taraftarlarını provokasyonlara gelmemeleri yönünde uyardı. Başkan Rodionov, bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

"SPOR VE SİYASETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYIN"

"Taraftarlarımızdan spor ve siyaseti birbirine karıştırmamalarını rica ediyoruz. Kulübümüzün tribündeki davranış esaslarına ilişkin kurallarına uyulmasını talep ediyoruz. Şehrimizin, ülkemizin ve kulübümüzün imajını unutmayın! Taraftarımızın, her zamanki gibi güçlü bir şekilde takımlarını destekleyeceğine inanıyorum. Rakibe herhangi bir saldırı, hakaret ya da provokasyon içinde olmayacaklarına inanıyorum. Avtodor'un Euro Cup'ta bir üst tura çıkmak adına önemli bir fırsat yakaladığını unutmamalıyız. Spor her zaman olduğu gibi politikanın dışında kalmalıdır."

BANVİT DAHA RAHAT

Kazan’da bulunan Banvit ise Unics Kazan maçı öncesi daha rahat. Daha fazla müslüman nüfusun bulunduğu Kazan’da rutin güvenlik önlemleri alındığını belirten Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını anlattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ