MENÜ

Twitter'a "El Clásico" damgası

El Clásico'nun dünya futbolunun 1 numaralı maçı olduğu sosyal medya üzerinden de kanıtlandı.

Twitter'a "El Clásico" damgası

Real Madrid-Barcelona maçının oynandığı 21 Kasım Cumartesi günü 'El Clásico' hashtagi ile dünya genelinde toplam 831 milyon tweet atıldığı belirlendi. Yapılan araştırmaya göre karşılaşmanın oynandığı 21 Kasım akşamı ve ertesi gün olmak üzere Twitter dünya gündemi sırasında 1 numara olan 'El Clásico'da özellikle Barcelona'nın karşılaşmayı 4-0'lık skor ile kazanması sonrası atılan tweetlerin fazlalığı dikkat çekti.

Twitter'da Barcelona'nın attığı 4 golden en çok tweet alanın Andres Iniesta'nın attığı 3. gol oldu. Barcelona'nın maçın skorunu belirlediği 4. golü ise en çok tweet alan bir diğer gol oldu.

El Clásico'da maçın oynandığı 90 dakika sürecinde Twitter'da hakkında en çok konuşulan futbolcu ise Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi oldu. Messi'nin ardından Katalan takımının diğer yıldız isimleri olan Iniesta ve Luis Suarez 'El Clásico' hashtagi ile hakkında en çok tweet atılan isimler oldu.

El Clásico'nun kaybedeni Real Madrid'de ise Twitter'da en çok konuşulan 3 ismin Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Brezilyalı defans Marcelo oldu.

Sercan SAPANATAN,İstanbul-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ