MENÜ

"Tamamen ihmalle alakalı ferdi bir hata"

(Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü) "Tamamen ihmalle alakalı ferdi bir hata. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için yetkilileri uyaracağız"

"Tamamen ihmalle alakalı ferdi bir hata"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun, ihmal sonucunda hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olması bu tür kazaları azaltacaktır" dedi.

Başkan Yarar, yaptığı açıklamada, milli kayakçının 2012’de Erzurum’da antrenman sırasında düşerek yaşamını yitirmesinin ardından güvenlik tedbirlerinin ön plana çıktığını anımsatarak, "Tamamen ihmalle alakalı ferdi bir hata. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için yetkilileri uyardık" diye konuştu. Yarar, vefat eden milli sporcunun ailesiyle irtibatta olduğunu, anne Ayşe Elerman Nemutlu’nun, federasyonun İstanbul temsilciliğini yaptığını belirtti.

Beş çocuk babası olduğuna değinen Yarar, "Mutlaka hepimizin evladı çok kıymetli. Onlara en iyi şekilde bakmamız lazım, diğer taraftan da federasyonlar yapması gerekenler konusunda bir ders çıkarmalı. Biz de o dersi en iyi şekilde yapma arzusundayız" şeklinde konuştu.

"2011 Kış Oyunları’nda oyun yerinin seçimi hatalıydı"
2011’de Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda kente yapılan tesislerin büyük kısmının şu an kullanılmadığını vurgulayan Erol Mehmet Yarar, spor alanı için yer seçiminde hata yapıldığını kaydetti.

Parkur inşasında kontrollerin doğru yapılmadığını, buna bağlı olarak da sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Yarar, "Devletimiz bu konuda da bir refleks ve bilinç geliştirdi. Bundan sonraki aşamada yanlış olan yerlerin düzeltilmesi ve eksiklerin giderilmesiyle ilgili bir gayret var" diye konuştu.

Yarar, Erzurum’da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOWF) için de "Erzurum’un bunu yapabileceğine inanıyorum. 2026 Kış Olimpiyatları’na aday olmayı hedefliyoruz. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve hükümet nezdinde girişimlerimiz var. 2018 yılına kadar altyapılardaki hazırlıklarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ