MENÜ

Atletico Madrid 2-0 Galatasaray

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubun 5. maçında Atletico Madrid deplasmanına konuk oldu. Maçın büyük bir bölümünü kendi yarı sahasında oynayan Sarı-Kırmızılı ekip, 90 dakika boyunca Atletico Madrid'i adeta izledi. Sadece bir isabetli orta yapabilen Aslan'ın, ilk isabetli şutu ise son dakikalarda geldi.

Atletico Madrid 2-0 Galatasaray

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Vicente Calderon'da Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi.

Burak Köse / fanatik.com.tr

Karşılaşma düşük bir tempoyla başladı. Top ilk dakikalarda daha çok ev sahibi Atletico Madrid'in ayağında kaldı.

7. dakikada Koke, köşe vuruşunu kullandı. Ceza sahası içerisine gelen tehlikeli topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

11. dakikada Galatasaray Sneijder'le tehlikeli bir pozisyon yarattı. Hollandalı yıldızın ceza sahasının çaprazından çektiği sert şut az farkla auta gitti.

12. dakikada Gabi, sağ kanattan ortaladı. Griezmann ceza sahası içerisinde kafayla topu ağlarımıza yolladı.

Galatasaray'da erken değişiklik


25. dakikada Denayer, sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Taffarel, Denayer'in yerine Olcan Adın'ı sahaya sürdü.

28. dakikada hava topu mücadelesinde Tiago, Jem Karacan'ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Kısa bir süre oyuna devam edemeyen Tiago, tedavisinin ardından tekrar ayağa kalktı.



Filipe Luis, 37. dakikada ceza sahasına girer girmez yerden sert bir şut yolladı. Muslera topu rahat bir şekilde kontrol etti.

43. dakikada Filipe Luis, Galatasaray ceza sahası içerisine tehlikeli bir top gönderdi. Savunma topu uzaklaştırdı. Pozisyonun ardından kullanılan köşe vuruşunda bu kez Tiago vurdu, Chedjou topu dışarı attı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı. Temcilsimiz Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarı başlar başlamaz Atletico Madrid pozisyona girdi. 46. dakikada Carrasco, sağ kanattan hızla geldi, Muslera'yla karşı karşıya geldi. Uruguaylı file bekçisi kalesinden çıkarak tehlikeyi önledi.

50. dakikada Gamez sağdan ortaladı, Koke ceza sahası içerisinde bekletmeden vurdu. Doğrudan kaleye giden topu Muslera müthiş bir refleksle önledi.

Sabri hakemi uyardı

50. dakikada Torres'in vuruşu dışarı gidince karşılaşmanın hakemia aut kararı verdi. Sabri Sarıoğlu, hakemin yanına gelerek pozisyonun aut değil korner olduğunu söyledi. Bunun üzerine hakem Rizzoli, kararı düzelterek Sabri'nin elini sıktı.



Koke, 57. dakikada serbest vuruştan kaleyi denedi ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı.

Galatasaray, 63. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yaptı. Bilal Kısa kenara gelirken yerine Umut Bulut dahil oldu.

Yine Griezmann yine gol

Genç futbolcu Griezmann, 63. dakikada Gabi'nin asistinde altıpas çizgisi üzerinde bekletmeden vurdu ve top ağlarımıza gitti.

Torres, 72. dakikada savunmadan sıyrılarak Muslera ile karşı karşıya kaldı. İspanyol futbolcu şutunu çekti, Muslera golü bir kez daha önledi. 74. dakikada ceza sahası dışından bir kez daha kaleyi deneyen Torres'in şutunda Muslera topu güçlükle çeldi.

77. dakikada Torres, Filipe Luis'e verdi, Filipe Luis ise topu Koke'ye yolladı. Koke kaleyi denedi, Muslera üzerine gelen topu kontrol etti.

Galatasaray, son oyuncu değişikliğini 78. dakikada yaptı. Hakan Balta oyundan çıktı, yerine Sinan Gümüş girdi.



Galatasaray, 82. dakikada tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sneijder, kaleyi denedi, kaleci Oblak rahat bir şekilde kontrol etti.

Oliver Torres, 90. dakikada Torres'in şutunda savunmadan dönen topu önünde buldu. Genç futbolcu, topu düzelterek şutunu çekti. Muslera uzandı ve kontrol etti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Temsilcimiz Galatasaray, Atletico Madrid'e karşı deplasmanda 2-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı.

İlk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Hakan, Denayer, Jem Paul, Bilal, Sneijder, Yasin, Podolski.

Yedekler: Cenk, Umut, Rodriguez, Sinan, Koray, Olcan, Emre.

Atletico Madrid: Oblak, Gámez, Godín, Giménez, Filipe, Gabi, Tiago, Koke, Carrasco, Griezmann ve Torres.

Haberin Devamı
YORUM YAZ