MENÜ

Atiba'nın yanında oynamak da büyük şans!

Beşiktaş'ın dinamosu Atiba Hutchinson, formuyla alkışlanıyor. 2-0'lık Sivas galibiyetine de damga vuran Kanadalı, orta sahada forma giydiği birçok arkadaşının çıtasını yükseltti. Geçen sezon Veli Kavlak ve Tolgay Arslan'ı ön plana çıkaran 32 yaşındaki tecrübe, pas oyunundaki etkinliğiyle bu kez Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'a büyük katkıda bulunuyor.

Atiba'nın yanında oynamak da büyük şans!

Ücreti sebebiyle yönetimle bir süre anlaşamayan; ancak sezon başında sözleşmesi 2 yıl uzatılan Atiba Hutchinson, performansıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Yöneticiler, 2013'te, Hırvat teknik adam Slaven Bilic döneminde alınan Kanadalı futbolcunun çok büyük ilerleme kaydettiğinde hemfikir. 32 yaşındaki ön liberonun en büyük özelliği ise yanında forma giyenlere büyük katkıda bulunması. Daha önce, şu an sakatlıklarından dolayı sahalara uzak kalan Veli Kavlak ile Tolgay Arslan'ı ön plana çıkaran Atiba, bu kez de Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın çıtasını yükseltti.

Oğuzhan geçen yıl, 25 maçta fileleri iki kez 2 sarsmış ve 5 gol pası vermişti. Bu sene 12. haftada 11 karşılaşmaya çıkan gurbetçi yıldız, 4 gol attı ve 5 asist yaptı. Böylece Süper Lig'in ileri uçtaki en verimli orta sahası oldu. Necip ise özellikle ikinci yarılarda şans yakaladığı birçok maçta ikinci bölgedeki hâkimiyetin takımına geçmesini sağladı ve otoritelerden tam not aldı. Nam-ı diğer Ozzie ve Necip gibi birçok arkadaşını parlatan Atiba ise pas oyununun kilit ismi. Başarılı futbolcu, Başakşehir'deki 2-0'lık Sivasspor galibiyetine de kazandırdığı penaltı ve tükenmeyen enerjisiyle damgasını vurdu. Bitiş düdüğünün ardından yoğun istek üzerine tribünlere üçlü çektirdi.

2006-10 arasında boy gösterdiği Kopenhag ile 4 defa Danimarka şampiyonu olan yeteneğin gayesi ise aynı sevinci, Siyah-Beyazlılarda da yaşamak. Hollanda devi PSV Eindhoven'daki (2010-13) kısmî duraklama döneminin akabinde Kartal'da rüşdünü ispatlayan Atiba, herkesin kupayı havaya kaldıracağına inandığını söyledi. Her gün ve her idmana gelişlerinde sadece mutlu sona ulaşmayı düşündüklerini vurgulayan 8 Şubat 1983 doğumlu kabiliyet, “Amacımız, maratonun başları olmasına rağmen istikrarımızı korumak ve hedefe varmak. Bunu yapacak kadar da iyi ve güçlü bir kadromuz var.” diye konuştu. Mukavelesi 2016-17'de bitecek olan Atiba, Euro cinsinden 1 milyon garanti, maç başı 10 bini cebine koyuyor. Ayrıca 30 resmî müsabakada yeşil zemine ayak basarsa 200 bin Euro'luk bonusu var.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ