MENÜ

Sivasspor'dan Şenol Güneş'e tepki: Geçiştirmeye...

Sivasspor, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in Beşiktaş - Sivasspor maçındaki bir pozisyonla ilgili demeçlerine tepki gösterdi.

Sivasspor'dan Şenol Güneş'e tepki: Geçiştirmeye...

Sivasspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Kulübümüzden Açıklama

Beşiktaş J.K. Kurumsal İnternet Platformunda 23 Kasım 2015 tarihinde yer verilen Sayın Şenol Güneş´e ait bir açıklama kulübümüz ve mensuplarımız tarafından üzüntü ile karşılanmıştır.

Anılan açıklamada Sayın Şenol Güneş, kulübümüz yardımcı antrenörü ve bir yöneticisinin kendi alan ve kadrolarına fiziksel ve sözlü müdahalede bulunduğunu iddia etmiş ve iddia ettiği bu eylemlere tepki olarak ağzından kötü bir söz çıkmış olabileceği imasında bulunmuştur.

Canlı yayın esnasında izleyenlerin de açık bir şekilde gördüğü üzere olay anında kulübümüzün mensuplarının bir hakem kararından memnuniyetsizliklerini ortaya koyarken eylemin olduğu noktaya ve neticede müsabaka hakemine doğru yöneldikleri esnada kaçınılmaz olarak o yönde bulunan rakip takım teknik alanına yaklaştıkları tartışmasızdır.

Muhatap kesinlikle rakip takım mensupları değildir.

Ancak Sayın Şenol Güneş kendileri lehine olan hakem hatasını savunma gereği hissetmiş olmalı ki kendisi ile hiçbir ilgisi olmayan kişilere karşı anlaşılmaz bir tepki vermiştir.

Sayın Güneş “…net olarak hatırlamıyorum”, “ağzımdan kötü bir söz çıkmışsa…” gibi ifadeler ile kendi davranışını geçiştirmeye çalışırken bir yandan da maalesef mensuplarımıza yapmadıkları şeyleri mal etmeye kalkışmıştır.

Kamuoyuna özellikle belirtmek isteriz ki, durumun doğal neticesi olarak ne Sayın Şenol Güneş’i ne de diğer bir rakip takım mensubunun dahli olmayan bir hakem kararına olağan tepkilerini veren mensuplarımız rakip takım mensuplarına hiçbir şekilde sözlü veya fiziki bir müdahalede bulunmamışlardır.

Bu vesile ile kendisi de bir öğretmen olan Şenol Güneş başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Saygılarımızla,

Medicana Sivasspor Kulübü Derneği

NE OLMUŞTU?

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Sivasspor maçında skor 1-0 iken Sivassporlu Aatif, kaleci Tolga'yla karşı karşıya kalmış, pozisyonda arkadan gelen Rhodolfo, topa son anda müdahale ederek tehlikeyi önlemişti. Yerde kalan Aatif ve diğer Sivassporlular pozisyonun ardından yoğun şekilde hakem 4'lüsüne 'penaltı' itirazında bulunmuşlardı. İki takım kulübeleri arasında da bu esnada yardımcı hocaların da dahil olduğu bir tartışma yaşanmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ