MENÜ

Okan Buruk: Beşiktaş'ın bunlara ihtiyacı yok

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçında verilen penaltıyla ilgili hakemi eleştirerek, "Zaten çok iyi oynuyorlardı. Yine bizi yenebilirlerdi. Beşiktaş takımının hiçbir şekilde hakemlerin yardımına ihtiyacı yok" dedi.

Okan Buruk: Beşiktaş'ın bunlara ihtiyacı yok

Medicana Sivasspor, Pazar günü deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Beşiktaş maçının ardından bir günlük izin yaparak Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı. Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman düz koşu ile başladı. Kırmızı-beyazlı futbolcular daha sonra açma-germe hareketleri yaptı.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, Beşiktaş maçının çok değişik bir maç olduğunu belirterek, "İlk 10 dakika üç tane pozisyon verdik. Daha sonra 45'inci dakikaya kadar zaman zaman oyunun hakimiyeti bize geçti. Çok fazla pozisyon vermemiştik penaltıya kadar.
Tabii ki bütün Türkiye'nin ortak kanısı, pozisyonun penaltı olmadığı. Böyle penaltılar her maçta verilirse senede bin tane penaltı olur. Belki her maç 3-4 tane penaltı olur. Yani böyle bir penaltı gerçekten çok komik oldu" dedi. Penaltının maçın gidişatına gölge düşürdüğünü ifade eden Buruk, "Tabi burada hiçbir şekilde Beşiktaş takımının galibiyetini leke sürmemek lazım. Beşiktaş takımı zaten çok iyi bir takım. Zaten çok iyi oynuyorlardı. Belki 0-0 devreye girse 2'inci yarı üzerimizde baskı kurup yine bize gol atabilirlerdi. Yine bizi yenebilirlerdi. Beşiktaş takımının hiçbir şekilde hakemlerini yardımına ihtiyacı yok" dedi. Buruk daha sonra hakemlerin kendi kendilerine maçlara dokunduğunu ve maçların gidişatını etkilediğini ifade ederek, "Tabi ki biz iyi niyetlerine çok inanıyoruz. Ben Hüseyin hocayı da iyi tanırım. Çok düzgün, iyi bin insandır. Sahadaki hakemlikle ilgili sıkıntılarını ayrı bir yere koyuyorum ama gerçekten kötü niyetli olmadığını yüzde yüz biliyorum. Diğer hakemlerin de kötü niyetli olmadığını biliyorum. Şartlar mı buraya getiriyor, bu insanlar böyle davranmak zorunda mı kalıyor bunları tabi ki irdelemek gerekiyor" diye konuştu.

"ÖĞÜT VERECEK HALİM YOK"


Okan Buruk, maçtan yaşanan gergin dakikalarla ilgili yöneltilen soru üzerine, 4'üncü hakeme gösterdikleri tepkiye Beşiktaş kulübesinin de dahil olduğunu belirterek, "Onların konuşmasına hiç gerek yoktu. Bizim kulübemizin onlara karşı yaptığı bir şey yoktu. Gereksiz bir şekilde oyunun içine girdiler. Daha sonraki şeyler tabi ki çirkin. Saha kenarında bizim de yaptığımız yanlışlar var. Bunları da söylemek lazım. Penaltıdan sonra, gösterilmeyen kartlardan sonra, kenardaki hakemlere İngilizce edilen küfürden sonra tepki vermemeleri tabi ki bizim orada dengemizi bozdu. Ama bizim de daha sakin olmamız gerekiyor. Aynı şekilde Şenol hocanın da. Tabi o benim büyüğüm. Ona da benim öğüt verecek halim yok ama onun da daha sakin olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BURUK'TAN BEŞİKTAŞ'A ÖVGÜLER

Konuşmasının sonunda Beşiktaş takımından övgüyle bahseden Buruk, "Beşiktaş çok iyi bir takım gerçekten. İyi oyuncuları var. Çok kaliteli bir kadrosu var. Hepsi ayrı ayrı bir yıldız. Şu anda ligin en iyi futbol oynayan takımı Beşiktaş. Çok hareketliler, çok çabuk kaleye gidebiliyorlar, çok yaratıcılar. Yani zaten bu anlamda Beşiktaş takımı gözümüze çok sempatik geliyor. Çünkü biz futbolun iyi oynanmasını istiyoruz. Beşiktaş bunu yapıyor. Bundan sonraki maçlarında Beşiktaş takımına başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde yanlış anlaşılmasını istemiyoruz. Bizim buradaki tepkimiz ne Beşiktaş takımına karşı, ne kulübe, ne de başka başka bir şeye karşı. Biz kendi hakkımızı arıyoruz" ifadelerini kullandı. Buruk, Başakşehir maçıyla ilgili ise, takımlarının iyi yolda olduğunu, çok çalıştıklarını ve emek verdiklerini belirterek bu hafta galibiyet alarak üst sıralara çıkmak istediklerini söyledi.

'HAKEM BASKI ALTINDA KALDI'

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan futbolcu Burhan Eşer ise, Beşiktaş maçıyla ilgili hakeme tepki göstererek, "Maçtan sonra hakemin konuşulmasına üzüldük. Çünkü biz sahada rakibimizle mücadele etmek istiyorduk. Beşiktaş bizim rakibimizdi. Bizim rakibimiz hakem değildi. Tabi hakemler maçın önüne geçtiği zaman üzülüyoruz. Çünkü emek veriyoruz. Biz hakemlerle mücadele etmek istemiyoruz. Yani daha dikkatli olsalar, gördüklerini çalsalar bizim için yeterli olur" dedi. Eşer daha sonra Beşiktaşlı bir oyuncu tarafından kendisine penaltı verileceğinin önceden söylendiğini belirterek, "Querasma'nın pozisyonu ceza sahasının dışındaydı. Ama ondan sonra büyük bir tepki geldi. Orada bir şey olacağı belliydi. Baskı altına almaya çalıştılar. Hakem de baskı altında kaldı ve olmayan penaltıyı çaldı" dedi. Beşiktaşlı oyuncunun ismini açıklamak istemeyen Eşer, ismin önemli olmadığını bu durumun zaten belli olduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu Şenol Güneş'in maçtan sonraki açıklamalarıyla ilgili de, "Maç 0-0 devam ediyor. Bakalım ne olacaktı. Şenol hoca onu söylerken ne olacağını önceden biliyor mu? Belki pozisyona girip kaçıracaklar. Biz gelip bir tane atıp yeneceğiz. Bunun daha önce ligde çok örneği var. Şenol hoca bizim büyüğümüz çok şey de söylemek istemiyorum ama üzdü bizi. Sonuçta maçın ne olacağı belli olmuyor" diye konuştu.

Gökhan CEYLAN/SİVAS DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ