MENÜ

Fikret Orman: Oğuzhan en değerli parçamız

Genç yıldızı takımın en değerli parçası olarak gören Orman, “Sezon sonuna kadar onu bırakmam. Ama EURO 2016 sonrası elde tutmamız çok zor hale gelebilir” dedi. Ozzie ise takım arkadaşlarına güvence verdi: Şampiyonluk yaşamadan gitmem.

Fikret Orman: Oğuzhan en değerli parçamız

Belki Mario Gomez attığı gollerle takımın en skorer ismi olarak öne çıkıyor, belki Atiba Hutchinson müthiş mücadelesiyle takımı defansif anlamda sırtında taşıyor ama Beşiktaş’ta bir isim var ki adeta sahada ‘sanat’ icra ediyor!

Bu isim de Oğuzhan Özyakup’tan başkası değil. Bu sezona kadar Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından biri olduğu herkes tarafından kabul edilen, ancak Şenol Güneş ile ‘büyük yetenek’ten ‘büyük oyuncu’luğa terfi eden milli yıldız, saha içinde bir ‘maestro’ gibi takımı yönetiyor. Ozzie’nin bu performansı, Avrupa kulüplerinin de gözünden kaçmıyor. Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini başta olmak üzere İngiltere’de de ‘Oğuzhan hayranı’ hocalar çoğalıyor.


'GÜNEŞ ÇARPTI! Quaresma uyandı!
GİDEN ‘İKİ’DEN BİRİ OLUR MU?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da Oğuzhan Özyakup hayranlarından biri... Yöneticilerle yaptığı sohbetlerde Oğuzhan’ı takımın yıldızı olarak gören ve “En değerli parçamız” ifadesini kullanan Orman, bir yandan da milli oyuncuyu takımda nasıl tutacağının hesabını yapıyor. Sezon sonuna kadar Oğuzhan’ı asla bir yere bırakmayacağını, ancak EURO 2016’daki muhtemel performansı sonrası genç yıldızı kadroda tutmanın çok zor hale gelebileceğini belirten Beşiktaş Başkanı’nın “Bundan sonra 3 oyuncu alırken 2 de oyuncu satacağız” sözü de akıllarda...

SNEİJDER'İ DE GEÇTİ DİEGO'YU DA...

Oğuzhan Özyakup’un Beşiktaş adına ne anlama geldiğini anlamak için rakamlara bakmak bile yeterli... Bu sezon ligde 12 maçta forma giyen milli oyuncu, Siyah- Beyazlı ekip adına 4 gol attı, 5 de asist yaptı. Toplamda 9 gole katkı sağlayan Ozzie, bu anlamda ligin en skorer orta saha oyuncusu olarak öne çıktı. Bir başka ifadeyle Hollanda Milli Takımı’nın 10 numarası Wesley Sneijder’i de, Brezilya Milli Takımı forması giymiş Diego Ribas’ı da, geçtiğimiz yıl UEFA Avrupa Ligi zaferini yaşamış Stephane Mbia’yı da gölgede bırakmayı başardı.

ORMAN: RAKİP BARCELONA

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTVSpor’da Adil Oyun programına katıldı. “Ligde Beşiktaş’a rakip olarak kimi görüyorsunuz?” sorusuna “Barcelona” yanıtını veren Orman, şu noktaların altını çizdi: “F.Bahçe ve G.Saray ile Avrupa’da eşleşsek taraftarlar maça gelebilecek. Avrupa’da bu olabilecekse ligde neden olmasın? Basketbol için de bir kompleks planımız var. Sponsorunu çözmek üzereyiz. Basketbolu çok severim. Alarm kurup NBA izlerim.”

ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

Peki Oğuzhan kanadında durum ne? Öncelikle bu sezon ortaya koyduğu değişimden başlayalım. Milli yıldız, futbolunda büyük bir değişim olduğunu düşünmüyor. Ozzie’ye göre en büyük fark Şenol Güneş’in kendisine güveni... Bu güveni çok net hissettiğini belirten 23 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş’tan ayrılma konusunda ise bir noktanın altını çiziyor. Kendisiyle ilgilenen takımlar olduğunu bilen ve arkadaşlarının sorularına cevap veren Ozzie, “Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamadan ayrılmak istemiyorum” diyor. (Habertürk)

Haberin Devamı
YORUM YAZ