MENÜ

Torku Konyaspor 3-2 Eskişehirspor

8 maçtır yenilen, deplasmanlarda gol dahi atamayan Eskişehir, Samet Aybaba'yla dirildi, Konya'da iki kez öne geçti. Ancak Aykut Kocaman'ın takımı pes etmedi. Yeşil-Beyazlılar, düelloya sahne olan maçı Meha'nın enfes frikiğiyle 3-2 kazandı.

Torku Konyaspor 3-2 Eskişehirspor

İsmail Kartal’dan sonra dağılmış, maddi sıkıntılardan bunalmış bir kadroyu hemen ayağa kaldırmak kolay iş değil. Yine de bir değişim rüzgarı görmek istiyordu Eskişehirliler Samet Aybaba’dan.

Yönetimin hatalarını telafi etmek zaman alacak elbet. Ancak ilk maçta 2 kez öne geçip mağlup olmalarına rağmen futbol umut vericiydi.

Aybaba farkı...

Toko-Akaminko-Birol-Anıl’lı geri dörtlünün önüne 5. savunmacı olarak Sezgin’i süren, Causic ve Kamil’le kalabalık, koşan bir orta saha oluşturan Aybaba, iyi toplamıştı takımı. 3’te Emre’nin enfes golü, ‘Gekas’sız da olur bu iş’ dedirtti.

Konya’nın bütün hücum alanlarını daralttılar, orta sahada pas trafigini kestiler. Takımın foyası, yani Aybaba’nın elinde olmayan dezavantaj ise ikinci yarıda çıktı ortaya. 52’de içeri atılan topa, sol bek Abdülkerim’in ters koşusunda gol geldi: 1-1.


Meha mucizesi!

63’te Engin’in savunma yardımıyla attığı gol Şimşekler’i bir kez daha diriltse de panik yapmayan Konya’nın cevabı gecikmedi. Holmen, Traore’nin asistiyle bir kez daha tabela
dengeledi. Son sözü ise, en önemli ve hatta tek özelliği ‘usta bir duran topçu’ olan Meha söyledi. 85’teki frikiği Konyaspor’u zafere, vuruşu da şimdiden jenerikler arasına taşıdı.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ