MENÜ

Beşiktaş 2-0 Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Sivasspor'u Mario Gomez ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle 2-0 mağlup ederek Fenerbahçe'den liderliği geri aldı.

Beşiktaş 2-0 Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'İn 12. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Medicana Sivasspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadele hakem Hüseyin Göçek'in düdüğü ile başladı.

Beşiktaş ilk gol pozisyonuna 4. dakikada girdi. Quaresma sağdan ortaladı. Sosa topu Olcay'a indirdi. Olcay etkisiz bir vuruş yaptı. Baskılı bir oyun serileyen Beşiktaş'ta Arjantinli Sosa, Sivasspor kalecisi Setkus'a baskı yaptı ve kaleci hata yaparak top Gomez'de kaldı. Ancak Mario Gomez zeminin azizliğine uğradı ve top auta gitti.

Olcay ve Sosa net golü kaçırdı!

9. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın müthiş pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay'ın şutu direğin hemen dibinden auta çıktı. Bu pozsiyondan sadece1 dakika sonra bu kez Alman yıldız Mario Gomez'in pasında sağ kanatta topla buluşan ve içeriye kat eden Sosa'nın şutu yandan dışarı çıktı.



Sivasspor maçtaki ilk tehlikeli atağını 19. dakikada gerçekleştirdi. Aatif Chahechouhe'nin şutunu kaleci Tolga Zengin kurtardı.

38'de Beşiktaş seri paslaşmalarla Sivasspor kalesine geldi. Atiba'nın pasında Quaresma'nın ceza sahası dışından şutu üstten auta gitti.

Mario Gomez Başakşehir'de sahnede!

42. dakikada Atiba'nın yerde kalmasıyla hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasına gösterdi. Topun başına geçen Mario Gomez, topu filelere gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Mario Gomez'in bu sezon attığı 9. gol oldu.

İlk yarı Beşiktaş'ın 42. dakikada Mario Gomez'in attığı golle 1-0 sona erdi.
Mario Gomez geçen seneyi yakaladı


İkinci yarı iki takımın da karşılıklı ataklarıyla başladı. 50. dakikada Ersan ve Rhodolfo'nun anlaşmazlık yaşadığı pozisyonda Aatif topla beraber hızlıca Beşiktaş ceza sahasına yöneldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Aatif, tam gol vuruşunu yapacakken Rhodolfo krtik bir müdahale yaptı ve takımın gol yemesini önledi.

Setkus net pozisyonu kurtardı!

Beşiktaş 54. dakikada baskı yaptı ve orta sahada kapılan topta Quaresma, Mario Gomez' e pas verdi. Gomez kaleci Setkus ile karşı karşıya kaldı ancak Setkus mutlak golü önledi.

Beşiktaş yine kaçırdı!

Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Olcay kale çizgisine girdi ve ortasında Oğuzhan'ın şutu dışarı çıktı. Şu ana kadar maç içinde maçı koparacak birçok gol pozisyona giren Beşiktaş, bu fırsatları cömertçe harcadı.

61. dakikada Arjantinli Jose Sosa oyundan çıktı ve yerine Necip Uysal girdi.

Beşiktaş şu ana kadar oynanan bölümde baskılı oyunun karşılığında birçok pozisyona girdi ancak bunlardan sadece bir tanesini değerlendirebildi. Rakip Sİvasspor ile hızlı ataklarla Beşiktaş kalesinde etkili ataklar üretti.

70. dakikada Olcay Şahan oyundan çıktı ve yerine Kerim Frei girdi.

83. dakikada sarı kart gören Necip Uysal, cezalı duruma düştü.

90. dakikada ceza sahasına giren Cenk Tosun'un şutunu, günün başarılı isimlerinden Setkus kurtardı.

Oğuzhan 3 puanı getirdi

Uzatma dakikalarında gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun'un pasında Oğuzhan direk dibine çok şık bir vuruşla topu gönderdi ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Sivasspor maçından 3 puan çıkararak Fenerbahçe'den liderliği geri aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ