MENÜ

ÖZLENEN FENER! Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

Fenerbahçe, zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1 mağlup etti. Sarı lacivertliler, 90 dakika boyunca birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Goller; Hasan Ali, Nani ve Van Persie'den geldi. Kanarya bu galibiyetle maç fazlasıyla Beşiktaş'ın bir puan önünde liderlik koltuğuna oturdu.

ÖZLENEN FENER! Mersin İdmanyurdu 1-3 Fenerbahçe

90 + / Hakan Ateşler - Fanatik.com.tr

Milli aranın ardından Mersin deplasmanına giden Fenerbahçe, maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğü karşılaşmada mâli sorunlarla boğuşan rakibini 3-1 mağlup etti, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı Lacivertliler ayrıca bu sezon ilk kez bir lig maçında 3 gol attı.

Fenerbahçe'nin golleri Hasan Ali, Nani ve Van Persie'den gelirken, maça yedek başlayan Mersin'in belki de en önemli oyuncusu Nakoulma takımının tek golünü attı.

Pereira'nın öğrencileri maçın son dakikalarında adeta gol kaçırma yarışına girdi.



Karşılaşmadan önemli dakikalar...

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe oldu.

5. dakikada Diego'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Bruno Alves kafayı vurdu ancak top az farkla auta gitti.

Topal'dan güzel asist Hasan Ali'den şık gol...

Fenerbahçe, 8. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın golüyle Mersin deplasmanında 1-0 öne geçti.

Golde sol kanattan bindiren ve çalımlarla ceza sahasına giren Mehmet Topal'ın rolü büyüktü. Hasan Ali düzgün bir vuruşla arka direği güzel gördü.



Ataklar üstüste...

12'de Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Nani soldan ceza sahasına doldurdu, Josef'in şutunu son anda Muammer kornere çeldi.

13'te Sarı Lacivertliler yine tehlikeli geldi. Van Persie'nin kafayla indirdiği topta Alper sağ çaprazdan gelişine vurdu, top az farkla auta gitti.

22'de Gökhan Gönül'ün pasında yine Alper ceza sahasına girdi ancak sol ayağıyla çektiği şut cılızdı...



Frene bastılar

İlk yarım saati domine eden Kanarya, daha sonra frene bastı ancak Mersin'in de Volkan'ın kalesine gelmeye pek niyeti yoktu.

42'de Nani'nin ortasında Van Persie'nin ceza sahası içindeki kafası az farkla auta gitti.

İlk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya da müthiş başladılar

Fenerbahçe ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu.

46'da sağ çaprazdan Nani'nin iki kişiyi ekarte edip sol ayağıyla çektiği şut auta gitti.

Diego - Nani işbirliği

49'da Nani skoru 2-0 yaptı... Soldan Servet'e şık bir çalım atıp, topu getiren Diego'nun golde payı büyüktü. Onun ortasında arka direkte Nani, boş kaleye topu ağlara gönderdi.



Ve Van Persie...

57'de Mehmet Topal'ın sağ kanattan getirdiği ve içeriye çıkardığı topta Van Persie ceza sahası içinde bomboştu, Hollandalı skoru 3-0 yaparken zorlanmadı. Bu onun ligdeki 5. golüydü.

Nakoulma 'Ben buradayım' dedi

60'ta Nakoulma ev sahibi adına farkı 2'ye indirdi. Burkina Fasolu oyuncu, Pedriel'in soldan ortasına içeride boş kafayı vurdu ve Volkan'ı avladı. Fenerbahçe tarafından hakem Alper Ulusoy'a ciddi ofayt itirazları geldi.



Pereira ve Fenerbahçe direkten döndü

67'de Mersin İdmanyurdu'nda Oktay Delibalta'nın pasında Volkan'la karşı karşıya kalan Sinan Kaloğlu'nun şutu direkten döndü... Bu pozisyonda skor 3-2 olabilir ve her şey yeniden başlayabilirdi. Pereira ve Fenerbahçe burada adeta direkten döndü...

70'ten sonra Fenerbahçe, Mersin'i kalesine getirmedi. Ev sahibinin denemeleri de başarısız oldu ve Fenerbahçe taraftarı sezon başındaki Eskişehirspor (2-0) maçından beri belki de ilk kez son dakikaları rahat bir maç izledi.



90+2'de çıldırttılar

Maçın son dakikasında Pereira'nın öğrencileri gol kaçırma yarışına girdiler. 90 +2'de Volkan ve Hasan Ali adeta kale önünde golü atmamak için birbirleriyle yarıştılar. Volkan Şen çalım ısrarıyla topa bir türlü vuramazken, son olarak boş kaleye Hasan Ali de vurmayınca top kaleci Muammer'de kaldı.






Haberin Devamı
YORUM YAZ