MENÜ

Akhisar Belediyespor 3-1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Akhisar Belediyespor, sahasında konuk ettiği Bursaspor'u 3-1 mağlup etti. Kolombiyalı golcü Rodallega, attığı 2 golle yıldızlaşırken, Cihad Arslan'ın öğrencileri 22 puana yükselerek zirve iddiasında 'Bende varım' dedi.

Akhisar Belediyespor 3-1 Bursaspor

90+ Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

Süper Lig'de bu sezon oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Akhisar Belediyespor, sahasında ligin güçlü kadrolarından birine sahip olan Bursaspor'u konuk etti.

Neredeyse boş denebilecek tribünler önünde oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-1 kazanırken, son haftaların yıldızı Hugo Rodallega 2 gol kaydederek izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Bursa cephesinde ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşandı.

Rodallega boş kaleye...

Maçın ilk 30 dakikasında iki takımda pozisyon bulmakta zorlanırken, ilk gol sesi 40. dakikada duyuldu. Sol kanattan Kadir Keleş’in ceza sahası içine yaptığı ortada Rodallega, altıpas içinde meşin yuvarlağı bekletmeden filelere gönderdi: 1-0.

Bu golle ilk yarı Akhisar Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.



Durdurulamıyor!

İkinci yarı dengede başlarken 57. dakikada kaleci Lukac'ın degajında topu takibini sürdüren ilk golün sahibi Rodallega, Emre Taşdemir ve Kaleci Mert'in arasından topa kafayla dokunarak 2. kez Bursaspor filelerini havalandırdı.

2009'da 5 milyon Euro bedel karşılığı Meksika Ligi'nden İngiltere Premier Lig'in yolunu tutan 30 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'deki 8. golünü kaydetti.

79. dakikada kontra atağa çıkan Bursaspor'da Tomas Necid'e faul yapıldı. Topu çabuk oyuna sokmak isteyen Necid hakem tarafından uyarıldı. Sinirlenip topa vuran Stoch sarı kart gördü. Bu pozisyonun hemen sonrasında ceza sahasında topla buluşan Stoch, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

Dzsudzsak'tan klas gol!

2-0'dan sonra maçı çevirmek adına biraz daha önde oynamaya başlayan Bursaspor, umut ışığını Macar oyuncusu Dzsudzsak ile yaktı. 82. dakika Tecrübeli yıldız sol çaprazdan sert bir vuruşla ters köşeyi buldu ve fark 1'e indi: 2-1.

Bruno'dan füze! Tam 90'a!

Konuk ekip Bursaspor'un gol sevinci sadece 3 dakika sürdü. 81'de Sami'nin yerine oyuna giren Bruno Mezenga, ceza sahasından adeta bir füze yolladı, top kaleci Mert'in bakışları arasında 90'a takıldı. Skor Akhisar lehine yeniden 3-1'e geldi.

***********************
MAÇTAN NOTLAR

Akhisar Belediyespor'da geçen hafta oynanan Kasımpaşa maçının kadrosunda 2 değişikliğe gidildi. Teknik direktör Cihat Arslan Bursaspor karşısında İsmail'in yerine Douglao, Bruno'nun yerine de Custodio'yu on birde oynattı. Kaptan Hasan Kabze ise sakatlığından dolayı son dakikada kadrodan çıkarıldı. Bursaspor da ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam 1-0 kaybedilen Beşiktaş karşılaşmasının kadrosundan ise 3 değişiklik yaptı. Sağlam, sakatlığı bulunan Serdar'ın yerine Sivok, cezalı Danny'nin yerine Şamil ve Advincula'nın yerine de Erdem'i görevlendirdi.

Akhisar Belediyespor Manisa 19 Mayıs Stadı'nda son 5 maçını kaybetmedi. Bursaspor taraftarı kendine ayrılan Gediz kale arkası tribününü doldurdu, yaklaşık bin yeşil beyazlı futbolsever Bursa'dan geldi. Akhisar Belediyespor'u da bin 500'e yakın seveni izledi. Mücadelenin 30'uncu dakikasında çıkan hortum nedeniyle Gediz kale arkası tribünündeki korner direği yerinden çıkarak tribüne uçtu. Maça her iki takım Öğretmenler Günü haftası sebebiyle "Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum" pankartıyla çıktı. (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ