MENÜ

Recep Bölükbaşı: Ekonomik yönden biraz rahatladık

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa'nın Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "En büyük şehir takımıyız. Şu anki konumuzu hak etmiyoruz ama yeni takım oluştu. Bundan sonra istenilen özlenen Bursaspor'u hep beraber izleyeceğiz" dedi.

Recep Bölükbaşı: Ekonomik yönden biraz rahatladık

Nilüfer Bursasporlu İşadamları Derneği'nin (NİLBİAD) düzenlendiği tanıtım yemeğine Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kızılkaya, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, taraftar dernekleri temsilcileri ve NİLBİAD üyeleri katıldı.

Bursaspor'un bu tür oluşumlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, " Bursaspor çok büyüdü. 2009-2010 sezonunda tertemiz bir şampiyonluk yaşadık. Ben de o dönemde Genel Sekreterlik görevi yapıyordum. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı'yı bir kez daha rahmetle anıyorum. O dönemde Bursaspor çıtayı çok yükseklere taşıdı. Göreve geldiğimiz 2008-2009 sezonunda 6'ncı olmuştuk. Avrupa kupalarına az bir farkla gidememiştik. Daha sonrasında şampiyonluk geldi ve sürekli 3 ve 4'ncü olduk ve Avrupa kupalarına gittik" dedi.

Ekonomik yönden biraz rahatladık

Bölükbaşı, geçen yıl tekrar göreve seçildiğinde "karamsar" bir Bursaspor'un olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Sezon içerisinde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda geçen sene Türkiye'de en iyi futbolu oynayan bir takım yarattığımızı düşünüyorum. Onun akabinde de ilk defa Türkiye'de bir takımdan 6 tane milli takıma oyuncu gönderdik. İlk defa Bursaspor tarihinde de bir çok futbolcusuna yüksek rakamlarla transfer teklifleri gelen bir takım yarattık. Ancak takımı muhafaza etmek istedik ama ısrarlı teklifler olduğunda yönetimin yapacağı çok bir şey kalmıyor. Sonuçta o arkadaşlarımız da başka takımlara gitti. Herhalde Bursaspor tarihinde 70 milyon TL'ye yakın para girmişti. Ekonomik yönden zor durumda olan Bursaspor'umuzu rahatlatmıştır. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda da İnşallah hep bahsettiğimiz borçlarımızı bitireceğiz. Yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da kendinden söz ettiren başarılı Bursaspor'u yaratmak hedefindeyiz"

Takımın eksiklerini olduğunu ve zamanla bunların da giderileceğini kaydederek, devre arasında yeni stadyuma kavuşulacağını söyledi.

Yeni stadın Avrupa'da ilk 10'da olduğunu hatırlatan Bölükbaşı, şöyle devam etti:
"Avrupa'da stadımız ilk 10'da. Türkiye'de de bana göre bir numaralı stadımızda çok güzel maçlar çıkartarak destekle Bursaspor çok iyi yerlere gelecektir. Tesisleşme yönünde de gerçekten çok güzel adımlar attığımızı düşünüyorum. Bursa olarak Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biriyiz ve en büyük şehir takımıyız. Şu anki konumuzu hak etmiyoruz ama yeni takım oluştu. Bu yeni takımla da 11 hafta geçti. İnşallah bundan sonra istenilen özlenen Bursaspor'u hep beraber izleyeceğiz. Tek istediğimiz bize teveccüh eden bizi yönetime getiren genel kurul üyelerimizin, derneklerimizin ve camiamızın bize sabır göstermesi. İnanıyorum ki Türkiye'nin en büyük şehir takımı Bursaspor, çok yakın bir gelecekte şampiyonluklar yaşayacak ve Avrupa kupalarında başarılara koşacaktır."

NİLBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaya da her yerde kendilerinden söz ettiren, spor ahlakıyla bütünleşmiş, küfürlü tezahürattan uzak ve Bursaspor'a koşulsuz destek veren bir ortamı yaratmayı hedeflediklerine söyledi.

BURSA, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ