MENÜ

Eskişehirspor, Samet Aybaba ile sözleşme imzaladı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, teknik direktör Samet Aybaba ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Eskişehirspor, Samet Aybaba ile sözleşme imzaladı

Kulüp başkanı Mesut Hoşcan, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’ndeki törende yaptığı konuşmada, Eskişehirspor’da yeni yapılanmanın imzasını attıklarını söyledi.

Kulübün zor günler yaşadığını ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:

"Eskişehirspor camiası, taraftarıyla, kongre üyesiyle, basınıyla, halkıyla, yönetimleriyle bu işin altından kalkabilecek kabiliyete sahiptir. Biz bu zor günleri aşacağız. Birlik ve beraberlikle Eskişehirspor hak ettiği yerlere gelecektir. İki hoca değişikliğinden sonra ciddi karar vermemiz gerekiyordu. Bugün deneyimli hocamız Samet Aybaba ile Eskişehirspor’da yeni bir çalışma dönemi başlıyor. Deneyimli, futbolu iyi bilen, takımı ateşleyen hocamızla sözleşme imzalıyoruz. Eskişehirspor ile ilgili bugün Kurtuluş Savaşı başlamıştır. Bugünleri birlik ve beraberlik içinde geçeceğiz."

Aybaba: "Takım, bulunduğu konuma layık değil"

Deneyimli teknik adam Samet Aybaba ise imza atmadan önce Hoşcan ile toplam 7 saat görüştüklerini ve takımın geleceği hakkında planlar yaptıklarını bildirdi.

Eskişehirspor’a gelişinin en büyük nedeninin kentin bir futbol şehri unvanının bulunması olduğunu anlatan Aybaba, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor’u bulunduğu durumdan kurtarıp, şampiyonluk hedefini yaratacak bir ekibi kurmaya çalışacağız. Devre arasında oyuncular alacağız. İlk yarıyı 6 maç olarak düşünüyoruz. Geriye kalan maçları unuttuk. Futbolcular artık acı çekecek, daha fazla koşup, daha fazla anlaşacaklar. Kriz dönemini atlatıp, hedefleri kovalayan bir takım yaratmaya çalışacağız. Şehrin bütün dinamiklerinin harekete geçmesi lazım. Takım bulunduğu konuma layık değil. Bazı oyuncularımız bu yarışın içinde olmayacak. Brezilya’da bazı oyuncuları izledik. Elimizde bir liste var. Takip ettiğimiz oyuncuları var. Devre arasında transferle ilgili ciddi çalışma yapacağız."

Konuşmanın ardından Aybaba, sezon sonuna kadar olan sözleşmeyi imzaladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ