MENÜ

Bursasporlu Necid: Gol benim işim

Bursaspor'un Çek forveti Tomas Necid, işinin gol atmak olduğunu belirterek, her sezon bir öncekinden daha iyi olmak istediğini söyledi.

Bursasporlu Necid: Gol benim işim

Yeşil-beyazlı takımın Çek golcüsü Tomas Necid, kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’a transferi ile ilgili konuşan Necid, “Transferim yazın gerçekleşti. CSKA ile kontratım Ocak 2015’te bitiyordu. PEC Zwolle ile olan sözleşmem de 2015 yaz ayına kadardı. Dolayısıyla sezon sonu serbest kaldım. Menajerim bazı temaslarda bulundu. Hollanda, Belçika ve başka yerlerden de teklifler vardı. Bunları bana iletti. Fakat Bursaspor bu teklifler arasında gerçekten çok özel bir yerdeydi. Çünkü beni çok istediklerini ve bana verdikleri değeri gerçekten gösterdiler. Beni kadroda ne kadar çok görmek istediklerini bana çok net belli ettiler. Aynı zamanda hocamız da benimle ne kadar çok çalışmak istediğini belirtti. Bunlar benim için en önemli kriterlerdi. Bunların dışında Sivok ile konuştum. Bursaspor’dan böyle bir teklif olduğunu belirttim. Sivok bana 'Bursaspor çok güzel bir kulüp. Türkiye’nin en önemli kulüplerinden birisi. İyi bir takım kuruldu. Buraya gelmen senin için çok iyi olacak' dedi. Ama benim için en önemlisi kulübün ve hocanın beni burada görmek istemesiydi. Tüm bunlar birleşince Bursaspor’un teklifini kabul etmek benim için çok kolay oldu” dedi.

"EN HIZLI ŞEKİLDE SAHALARA DÖNEBİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM"

Performansı ile ilgili konuşan Necid, “Yeni bir kulübe geliyorsun ve henüz ilk ayında çok büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaştım. İlk birkaç gün burada yaptığımız antrenmanlarda koşu vardı. Güzeldi benim için fiziksel kondisyonumu geri kazanmak adına. Daha sonrasında Almanya’ya hazırlık maçları oynamak için gittik. Orası benim hazırlığım için çok önemli bir aşama olacak diye düşünürken ayağımda değişik türde bir sakatlık belirdi. Sahalardan 1 ay uzak kaldım. Bu nedenle de ligin ilk 3 haftasını kaçırmış oldum. Çok zor bir dönemdi benim için. Yeni bir kulübe transfer oluyorsunuz, forvetsiniz, insanlar sizden beklenti içindeler, adınızı gollere yazdırmanız gerekirken, kadroya bile yazdıramıyorsunuz bu sakatlık yüzünden. Tabi ki birkaç gün çok moralim bozuldu. Ama kendimi toparlamam gerektiğini ve geleceğim için kulübümün başarısı için bir an önce toparlanmam gerektiğini anladım. Kendime bunu söyledim sürekli. Hızlı bir şekilde tedavi sürecini başlattık. O dönem en hızlı şekilde dönebilmek için çok çalıştım. Elimden geleni yaptım, sağlık ekibinin sözünden çıkmadım. Onlar ne diyorsa harfiyen uyguladım ve geri döndüm. Güzel bir dönüş oldu benim için. İlk defa 20-25 dakika sahada kaldığım bir maçta takımıma maçı kazandıran golü atabildim. Bu benim için sakatlık dönüşü tam da ihtiyacım olan özgüveni verdi. Hem ilk galibiyet geldi hem de benim ilk golüm geldi. Bu çok güzeldi” diye konuştu.

“GOL ATMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Uzun boylu bir oyuncu olduğunu vurgulayan Necid, “Elimden geldiğince fiziksel özelliklerimi ortaya çıkarabileceğim özel çalışmaları yapmaya gayret ediyorum. Takım için sahada savaşmaya çalışıyorum. Her maçta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Takımım için savaşarak, elimden gelen katkıyı yaparak galibiyeti getirmek istiyorum. Tarzım bu benim aslına bakarsanız. Tabi ki bunlar olduktan sonra takımım galip geliyorsa benim için en güzel duygu bu. Bunun yanı sıra gol atmayı, hatta çok gol atmayı çok seviyorum. Bunu da yapmaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi gol atmak bir golcü için her zaman önemlidir. Daha öne çıkan şey ise takımıma galibiyeti getirecek katkıyı sağlayabilmek” açıklamasını yaptı.

“KAFAMDA BELLİ BİR RAKAM YOK”

Gol krallığı ile ilgili de konuşan Necid, şöyle devam etti:

“Her maç gol atmak isterim. Eğer takım kazanıyorsa ve ben gol atmıyorsam bundan şikayetçi olmam. Ama gol atmayı çok seviyorum ve her maç gol atarak katkı vermeyi çok isterim. Kafamda belli bir rakam yok. Sadece her maç gol atarsam çok mutlu olurum. Geçen sezonu 14 gol ve 4 asistle tamamlamıştım. Her sezon, geçen sezondan daha iyi olmak istiyorum.”

“FANTASTİK BİR STADYUM”

Timsah Arena ile ilgili görüşlerini de dile getiren Necid, şu açıklamayı yaptı:

“Çok çok üst seviyede bir stadımız var. Herkes bunun farkında ve bitmesini heyecanla bekliyor. Fantastik bir stat diyebilirim. Orada da geçtiğimiz haftalarda çalışma imkanı bulduk. Ne yalan söyleyeyim o anı dört gözle bekliyorum. Çok nitelikli, kaliteli malzemeler kullanılarak kaliteli bir stat yapılmış. Dışarıdan bakıldığında çok güzel gözüküyor. Şu nedenle de bir an evvel açılmasını istiyorum. Güzel bir takımımız var. İyi bir kulübümüz var. Bursaspor yeni stadyumuyla birlikte çok daha üst seviyelere oynamaya, zirvede iddialı olmaya başlayacak. Oyuncular olarak bizim için çok güzel. Taraftarlarımızın da maçlarımızı daha modern bir yerde izlemesi çok güzel olacak.”

“TARAFTARLARIMIZ BİZE EKSTRA MOTİVASYON SAĞLIYOR”

Taraftarlar hakkında da görüşlerini dile getiren Necid, “Onların ‘her zaman her yerde’ diye başlayan bir şarkısı var. Tıpkı o şarkılarında olduğu gibi her zaman her yerde bizimle birlikteler. İçerde, dışarda hep bizimleler. Onların varlığını hissediyoruz. Oyuncular için çok önemlidir bu. Biz onları buradan çok uzak bir yerde bizi desteklemeye geldiklerini gördüğümüz zaman onlar için de savaşmak istiyoruz. Bu bize ekstra bir motivasyon sağlıyor. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Çok değerliler. Takımı sevdiklerini, oyunculara önem verdiklerini fazlasıyla hissettiriyorlar. Ben çok teşekkür etmek istiyorum bu destekleri için. Bizi yalnız bırakmasınlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ