MENÜ

Okan Buruk, Beşiktaş'tan çekinmiyor

Spor Toto Süper Ligi ekiplerinden Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, ligin 12. haftasında deplasmanda karşılaşacakları lider Beşiktaş'tan çekinmediklerini belirterek, "İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz ama kimseden de korkmuyoruz. Bu ligde hiçbir takımdan korkmuyoruz, korkmayacağız da" dedi.

Okan Buruk, Beşiktaş'tan çekinmiyor

Okan Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lig lideri Beşiktaş’a karşı iyi bir oyun sergilemek istediklerini, bu tip maçlara hazırlanmanın oyuncular açısından daha kolay olduğunu ifade etti.

Beşiktaş’ın güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Buruk, şunları söyledi: "Tamam iyi futbolcular, ligin lideri ama sonuçta onlar da insan onlar da futbolcu. Geçtiğimiz haftalarda kaybettiklerini, berabere kaldıklarını gördük. Bizim on kişiyle kazandığımız bir maç var. Futbolda eğer inanırsanız her şeyi yapabilirsiniz. Biz bu inancı, o güveni vermek istiyoruz. Korkacak hiçbir şeyimiz yok. Bu her zaman söylüyorum. Türkiye’nin en iyi futbol oynayan takımıyla karşılaşacağız. Bunu biliyoruz. Çok değerli oyuncuları, çok önemli bir seyircisi, çok büyük bir gücü var. İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz ama kimseden de korkmuyoruz. Bu ligde ki hiçbir takımdan korkmuyoruz, korkmayacağız da."

Sivasspor’a gelmesi

Buruk, Sivasspor’a gelmeden önce kulüple ilgili olumlu şeyler duyduğunu, yönetimin de kendisiyle çalışmak için çok kararlı olduğunu görünce teklifi kabul ettiğini aktardı.

Sezon öncesinde Kayserispor’la ön anlaşma sağladığını ancak kulübün başkanı değişince bunun olmadığını anlatan Buruk, "Zaten iki senedir bu ligde çalışan bir hocaydım. Bu yıl kendi seçeceğim ve beni ileriye taşıyacak bir kulüpte çalışmak istiyordum. Çok değerli kulüplerle de görüştüm. Çok değerli kulüplerden teklifler geldi. Bazen kendinizi hazır hissetmiyorsunuz. Oranın size uygun olmayacağını düşünüyorsunuz. Bu sene böyle düşündüm, beklemek istedim açıkçası. Hem bir yandan dinlendim hem bir yandan tekrar çalışmak için hazırlandım" diye konuştu.

Buruk, netice olarak Sivasspor’un teklifini kabul ettiğini belirterek, takımın bu sene iyi sonuçlar alamadığına ve psikolojisi bozuk ve kırılgan bir yapıda olduğuna dikkati çekti.

"Kafaları yüzde 100 burada"

Oyunculara psikolojik destek ve güven vermenin önemli olduğuna işaret eden Okan Buruk, şöyle devam etti:

"Oyuncuyu kırmaktan, yermekten çok yapıcı olmaya çalışan bir ekibiz. Bu sezon içinde de kendi olduğumuz dönemde de inişler çıkışlar olabilir. Burada aynı ciddiyetimizi, aynı duruşumuzu sergilemek zorundayız. Oyunculara her zaman kendilerine olan güvenlerini vermek zorundayız. Bizim duruşumuz burada çok önemli. Oyunculara bunu vermeye çalıştık. Psikolojik anlamda bir yıpranmaları vardı. Kendilerine olan güvenlerinde azalma vardı, bunu tekrar kazandırmaya çalıştık. Çok kısa süre olmasına rağmen taktiksel çalışmalar yapmaya çalıştık. Takımımızın eksiklerini gördük. Oyun olarak bizim istediklerimizi yapan, bizi memnun eden bir takım ortaya çıktı. Buraya yüzde 100 kendilerini veriyorlar, kafaları yüzde 100 burada, her şeyi bir anda dışarı attılar. Sadece işlerini yapıyorlar. Bu çok önemli bir şey. Biz de bu anlamda onlarla birlikte bir bütün olduk."

Buruk, hem teknik ekip hem takım için yeni bir hava oluştuğunu gördüklerini dile getirerek, ihtiyaçları olan galibiyeti Gaziantepspor karşısında hem de 10 kişiyle almalarının çok değerli olduğunu vurguladı.

Tesis ve yönetim

Sivasspor tesislerinin mükemmel olduğunu da dile getiren genç teknik adam Buruk, eksik hiçbir şeyin olmadığını, bunu oyuncularıyla da paylaştığını söyledi.

İşlerine odaklanmanın dışında kafalarını bulandıracak, uğraştıracak, hiçbir şey olmadığını anlatan Buruk, "Sadece burada kendinize iyi bakacaksınız, işinizi iyi yapacaksınız. İnşallah, böyle kulüpler Türkiye’de çoğalır. Tesisi, kulüp yapısı, yönetimi, taraftarı çok güzel. Bir hoca için çalışma anlamında ideal yer. Bu kulüp bu kadar güzel şeyleri veriyorsa yerinin de daha yukarılar olması gerekiyor" diye görüş belirtti.

Buruk, Avrupa Şampiyonası’na katılan milli takımın da önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i ve futbolcuları tebrik etti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ