MENÜ

Milli görev değil eziyet

Bursaspor'un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Perulu Milli sağ kanat savunucusu Luis Advincula ülkesinin vazgeçilmez isimlerinin başında yer alıyor.

Milli görev değil eziyet

Bu yıl düzenlenen Copa Amerika turnuvasında en iyi savunma oyuncusu seçilen, ardından Bursaspor'a transfer olan Luis Advincula'nın ülkesinin milli maçlarına gitmesi görevden çok eziyete dönüşüyor.

Luis Advincula, ülkesine gidebilmek için Bursa'dan İstanbul'a 4 saatlik araba ve deniz yolculuğundan sonra ulaşıyor. Ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İspanya'nın başkenti Madrid'e 4 saatlik bir yolculuk yapıyor. Burada 1 veya 2 saati bulan bekleyişin ardından 12 saat süren Peru'nun başkenti Lima'ya uçuyor.

Advincula'nın Türkiye'den Peru'ya gidebilmek için yaklaşık bir günü araba ve uçaklarda geçiyor. Buna bir de Peru'dan diğer ülkelere yapılan uçak yolculukları eklendiğinde Advincula'nın belki de bir günden fazlası yolculukla geçiyor.

Luis Advincula 17 Ekim'de Antalyaspor ile yapılan maç öncesinde yine Milli takıma gitmiş, 20 saati aşan bir yolculuk sonrası Bursa'ya gelmiş ve 1 gün bile dinlenmeden maça çıkarak 90 dakika başarıyla görev yapmıştı.

Bursaspor'un Akhisar Belediyespor maçı öncesinde yine Peru'ya Milli takım için 20 saatlik yolculuk yapan Advincula, Lima'da 14 Kasım'da TSİ 04.15'de Paraguay maçında oynayacak. 17 Kasım'da ise TSİ 23.00'de Brezilya ile karşılaşmada yer alacak olan Advincula, yaklaşık 20 saati bulacak olan uçak, araç ve beklemenin ardından 19 Kasım'da Bursa'ya dönecek ve 1 günlük çalışmanın ardından Akhisar Belediyespor karşılaşmasına hazırlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ