MENÜ

Milli okçuların "70 metre" sevinci

Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Ergin: "Eryaman Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nde yeni yapılan 70 metrelik kapalı atış alanı, olimpiyatlara hazırlık sürecinde, tam da ihtiyacımız olan bir dönemde geldi"

Milli okçuların "70 metre" sevinci

Okçuluk Milli Takımı, sezon hazırlıkları kapsamında, Eryaman Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) kampa girdi. Milli Takım Antrenörü Göktuğ Ergin, yaptığı açıklamada, yazın Antalya’da çalıştıklarını belirterek, "Kış ayları için çok seçeneğimiz yoktu. Eryaman TOHM’da, isteğimiz üzerine 70 metrelik olimpik kapalı bir atış alanı yapıldı. Bu alan, olimpiyatlara hazırlık sürecinde, tam da ihtiyacımız olan bir dönemde geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Avrupa’da bile 70 metrelik atış alanı sayısının oldukça az olduğunu vurgulayan Ergin, olimpik alanda çalışmanın, olimpiyat kotası mücadelesinde çok faydalı olacağını söyledi. Eryaman’da her türlü imkanın bulunduğunu dile getiren Ergin, "Hava şartları bizi etkilemiyor. Soğuk havalarda sıcak bir alanda, rüzgarla ışıkla uğraşmadan çalışıyoruz. Ağırlık salonumuz, yemek salonumuz, odalarımız, tüm imkanlara sahibiz. Konaklama alanları, antrenman sahaları ve farklı branşlardan tüm sporcuların bir arada olması sayesinde burada, sporcularımız gerçekten kamp yaptıklarını anlıyorlar. Takımın motivasyonu arttı" ifadelerini kullandı.

"Tesis için yurt dışından da talepler olabilir"
Tesis sayesinde kasımdan nisan başına kadar olan dönemi, "sancılı" geçirmeyeceklerinin altını çizen Ergin, tesis için yurt dışından da talepler olabileceğini, ancak şu anda kapasitenin sadece kendilerine yettiğini dile getirdi. Mart ayının sonunda Antalya’da 6 ülke takımıyla açık hava kampına gireceklerini anlatan Ergin, şöyle devam etti: "Arkasından açık hava yarışma sezonu başlayacak. Şu an kampta 6 bayan, 6 erkek sporcu var. Mart ayı sonuna kadar bu kadroyla devam edeceğiz. Açık hava kampında sayıyı 3 erkek, 3 bayan olmak üzere 6’ya düşüreceğiz. Gelecek yıl 1-6 Mart’ta Ankara’da Dünya Salon Şampiyonası var. Oldukça yüksek katılımlı, önemli bir şampiyona. Hedeflerimizin yüksek olduğu bir süreçte, kendimizi test etmek için ayrı önem taşıyor."

Ergin, Dünya Salon Şampiyonası’nın ardından, 23-28 Mayıs 2016’da Nottingham’daki Avrupa Şampiyonası ile 13-19 Nisan 2016’da Antalya’daki Dünya Kupası’nın 3. ayağında kota mücadelesi vereceklerini söyledi.

"Demir’in başarısı sürpriz olmadı"
Göktuğ Ergin, Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası Finalleri’nde erkeklerde birinci olarak, Türkiye’ye tarihindeki ilk Dünya Kupası şampiyonluğunu kazandıran Demir Elmaağaçlı’nın başarısının, sürpriz olmadığını söyledi. Türkiye’nin, Dünya Okçuluk Kupası’na 2. kez katıldığını kaydeden Ergin, "İlkinde, 2010’da ev sahibi ülke olmamız dolayısıyla katılmıştık. Demir ise gerekli puanları topladı ve dünya sıralamasında ilk altıda yer alarak kupaya katılım hakkı elde etti. İlk kez katıldığı finallerde de şampiyon oldu" dedi.

Demir’in son iki yıldır yükselen bir grafik çizdiğini, 2008’de dünya gençler şampiyonu olduktan sonra kısa bir düşüş yaşamasına rağmen toparlandığını belirten Ergin, şöyle konuştu: "Demir, Türkiye’de bir takım şeyleri değiştiren, uluslararası düzeyde çok yüksek puanlara ulaşabilen, salonda, açık havada tam puan atabilen bir sporcu. Bir çok ilki başardı ve bir lokomotif görevi görüyor. Kendi kategorisinde bir çok insan onu örnek alıyor. Duruşu, atışı, çekişi, okları, yaylarıyla idol oldu."

Bayan sporcuların da yükselişe geçtiğini, iyi puanlar topladıklarını kaydeden Ergin, "Antrenmanlar iyi gidiyor, çok iyi motive olmuş durumdalar. Bayanlarda da madalya beklentimiz yüksek" dedi.

Takım kadrosu
Göktuğ Ergin’in yanı sıra Natalia Nasaridze, Alper Aytaçoğlu ve Nazif Çahlıyan’ın antrenörlüğünü yaptığı Milli Takım’da şu sporcular yer alıyor:
Bayanlar: Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Aybüke Gümrükçü, Begümhan Elif Ünsal, Begül Löklüoğlu, Büşranur Gülnaz Coşkun.
Erkekler: Fatih Bozlar, Kerem Kırsever, Yağız Yılmaz, Mete Gazoz, Muhammet Bilal Güneri, Berat Aydın.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ