MENÜ

36. İstanbul Rallisi yarın başlayacak

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı olma özelliği taşıyan 36. İstanbul Rallisi, yarın başlayacak.

36. İstanbul Rallisi yarın başlayacak

İki gün sürecek organizasyonda, ralli merkezi olarak İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) kullanılıp, start, finiş ve servis alanı olarak da burası hizmet verecek.

Ulusal, historic ve mahalli kategorilerinde gerçekleştirilecek ralliye kayıt yaptıran 43 ekip, iki gün süresince 10 özel etapta, 236 kilometre yol katedecek.
Rallinin ilk gününde ekipler, sırasıyla 18,75 kilometrelik Göçbeyli, 7,6 kilometrelik Ulupelit ve 13,75 kilometrelik Oruçoğlu özel etaplarını geçtikten sonra, servis alanına dönüp bakım ve ikmallerini yaptıracaklar. İlk günün sonunda ise İstanbul Park’ın hemen arkasında bulunan 2,8 kilometrelik toprak zeminli seyirci özel etabını geçecek.

Organizasyonun ikinci gününde, Göçbeyli, Ulupelit ve Oruçoğlu etapları ikişer kez daha geçilip finişe ulaşılacak. 36. İstanbul Rallisi öncesi Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, 2015 Türkiye ralli şampiyonluğunu garantilemiş durumda.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ