MENÜ

Okan Buruk: Fenerbahçe iyi futbol oynamalı

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Best FM'de yayınlanan Gökhan Dinç'le Basın Tribünü programına konuk oldu. Genç teknik adam takımının son durumunu, bu hafta oynayacakları Beşiktaş maçını ve Vitor Pereira'nın son günlerdeki tartışılan açıklamalarını yorumladı.

Okan Buruk: Fenerbahçe iyi futbol oynamalı

‘’BÜYÜKLER İYİ FUTBOLLA ÖN PLANA ÇIKMIYOR’’

Okan Buruk, meslektaşı Pereira’nın Türkiye’de futbol kültürü yok sözlerini şöyle değerlendirdi : ‘’Hem Fenerbahçe hem de dört büyük takım iyi futbollarıyla diğer takımların önünde olmalı. Ancak son yıllarda bunu göremiyoruz. Pereira’ya şu yönden katılıyorum; geçtiğimiz hafta Rizespor’la Galatasaray arasında 4-3 biten bol gollü bir maç oynandı. Bu goller iki takımın doğrularından değil, hatalarından dolayı oldu. Takımlar hem defansı hem ofansı iki yönlü ve doğru bir şekilde oynamalı. İkisinden birini eksik yaparsa hata yapar ve attığından fazlasını yer. Pereira herhalde bunu kastetmek istemiştir. Ancak Fenerbahçe’nin oluşturulan bu kadroyla iyi futbol oynaması gerektiği de bir gerçek.’’

‘’BEŞİKTAŞ’I YENMEK İSTİYORUZ’’

Beşiktaş maçındaki hedeflerinin 3 puan olduğunu söyleyen Buruk; ‘’Beşiktaş bu ligin üstünde bir takım. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da göze hoş gelen, pozitif bir futbol oynuyorlar. Aynı zamanda çok baskılı ve tempolu oynuyorlar. Biz de bu baskıya baskıyla karşılık verip sonuca gitmek istiyoruz. Kasımpaşa ve Bursaspor böyle yaptı ve onları zorladı.’’ yorumunu yaptı.

‘’GAZİANTEPSPOR’U TANIMAM AVANTAJ OLDU’’

Medicana Sivasspor, geçtiğimiz hafta Gaziantepspor’u 3-0 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetiyle tanışmıştı. Genç teknik adam yaşadıkları şanssızlıkların sona erdiğini belirtirken; ‘’Çok iyi bir kadromuz var, fakat uzun süre kazanamamak ve sonucun bir türlü gelmemesi takımın üstünde bir özgüvensizlik oluşturmuştu. Bu galibiyet hem özgüvenimizi yerine getirdi, hem de özgüvensizliğin getirdiği takım içi kopuklukları giderdi. Gaziantepspor’u eskiden çalıştırmış olmam ve çok iyi tanımam da bizim için avantaj oldu.’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ