MENÜ

Rıdvan Dilmen: Oğuzhan mevkiinde bir numara

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Bursaspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Konyaspor maçlarını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: Oğuzhan mevkiinde bir numara

%100 Futbol'da Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı Bursaspor maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, 89. dakikada gol atarak maçın kahramanı olan Oğuzhan'a övgü dolu sözler sarf etti.

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Beşiktaş'ın deplasmanda Bursaspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Dilmen, 89. dakikada siyah beyazlılara galibiyeti getiren golü kaydeden Oğuzhan Özyakup'a övgüler yağdırdı.

Bursaspor-Beşiktaş maçı sonrası %100 Futbol'da Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in sohbetinden satırbaşları şöyle:

GÜNTEKİN ONAY: Bursa deplasmanında organize, diri, sıkı, tempolu Bursaspor karşısında Beşiktaş belki de bu sezon en az pozisyon ürettiği karşılaşmayı kazanmayı bildi. Başta Rhodolfo olmak üzere savunma oyuncularının ayakta kalması ve maç içinde yapılan değişiklikler galibiyette çok etkili oldu. Şampiyonluk yarışında anahtar niteliği taşıyan bir deplasmanda Beşiktaş, istediklerini sahaya yansıtamasa da 3 puanı almayı başardı.
RIDVAN DİLMEN: Şampiyonluk yarışındaki takımlar, Bursa deplasmanında beraberliğe puan kaybı gözüyle pek bakmazlar. Buna rağmen Beşiktaş, son bölümde şampiyonluğu düşünerek oyunda üstünlüğü sağladı ve ısrarla golü kovaladı.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş’ta ön tarafta tek etkili oyuncu Quaresma oldu. Enerjik bir Olcay’ın oyuna girmesi Bursaspor’u çok zorladı. Gökhan Töre topla neredeyse hiç olumlu hareket yapmadı.
RIDVAN DİLMEN: Üç etaplı bir maç oldu. İlk 15 dakikada iki takım da maça ortaktı. Daha sonra Bursaspor, tempoyu yükselterek sert ve sıkı oynayınca bildiğimiz Beşiktaş’ın baskılı oyunu gitti ve tenis maçına döndü. İlk yarının sonuna kadar böyle devam etti. İkinci yarı Necip’in girmesiyle Beşiktaş’ın orta saha direnci arttı. Bu arada Necip’i kırgın ve buruk gördüm. Bence Şenol Güneş, Gökhan Töreyi çıkaracaktı ama oyundan atılabilme riski olan Quaresma’yı çıkardı. Son 20 dakikada ise gol atan galibe dönen bir karşılaşma oldu. Şenol Güneş doğru hamleler yaptı.
GÜNTEKİN ONAY: Şampiyonluk duygusu, kötü oyuna rağmen oyuncuları ayakta tutarak galibiyeti getirdi.
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş’ın stat eksikliği takıma deplasmanda oynayabilme alışkanlığı kazandırdı. Vodafone Arena açılınca acaba bu kadro, tehdit yemeden tek kale oynayabilecek mi göreceğiz.
GÜNTEKİN ONAY: Bursaspor, enerjik görüntüsünü pozisyon zenginliğine dönüştüremedi.

RIDVAN DİLMEN: Daha ligin 11. haftasında geçen sezonun şampiyonunun 5 puan önüne geçme isteği, oyunun son bölümünde Beşiktaş’ı çok motive etti. Beşiktaş her takıma reaksiyon verebiliyor. Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova maçlarında da bunu görmüştük.

GÜNTEKİN ONAY: Avrupa dönüşü fizksel yorgunluğun ötesinde zihinsel yorgunluk yaratıyor. Beşiktaş da bu göze çarptı.
RIDVAN DİLMEN: Mario Gomez sadece gol suskunluğu olarak değil, oyunda da iyi değildi. İki takım da oyun olarak olmasa bile mücadele anlamında iyiydi. Bu arada Serdar Aziz Türkiye’nin en çok gelişim gösteren oyuncularından biri.
RIDVAN DİLMEN: Boks maçındaki gibi vurdum vurdum ama yıkamadım diyerek daha rolanti oynamak istersin. Bu kez de senden daha iyi hücum ayaklarına sahip olan rakibin sana vurabilir. Beşiktaş işte Bursaspor karşısında yıkılmadı ve son vuruşu yapıp yıkan taraf oldu.
RIDVAN DİLMEN: Necip’in girmesi ilk yarıda ortalarda olmayan Atiba’yı aktif hale getirdi. Golün pasını da zaten Atiba verdi.
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş yorgunluğunun da etkisiyle bu zor deplasmanda sinip korumaya gitmedi. Maçlarını yüksek kazanma özgüveniyle oynaması çok önemli bir alışkanlık.
GÜNTEKİN ONAY: Atiba’nın golün olduğu pozisyonunda kendisi vurmayıp, topu Oğuzhan’a çıkarmasını çok takdir ettim.

GÜNTEKİN ONAY: Bursaspor beni özellikle hücumdaki etkinliğini ikinci yarıda kaybetmesiyle çok şaşırttı. Orta sahada Beşiktaş’ı bozarak, top kazandılar ama bunları poziyona çeviremediler. Beşiktaş ikinci yarı Bursaspor’u kalesine pek yaklaştırmadı.

RIDVAN DİLMEN: Atiba’nın performası savunmada ve hücumda herkesi etkiliyor. Takımın denge faktörü. İkinci yarı sahneye çıktı ve ofansif yönden de katkı sağladı. İlk yarıda Beck kötüydü. Oysa Beck iyi bir bek. Atiba ile Necip’in orta sahada olması ikinci yarı onu da olumlu etkiledi ve hücuma da iyi çıktı.
RIDVAN DİLMEN: Ben bu sezon Beşiktaş’ın kendi deplasman galibiyeti rekorunu egale edeceğini düşünüyorum.
GÜNTEKİN ONAY: Rhodolfo çok iyi oynadı. Hemen hemen hiç hata yapmadı. Ağırlığını sezgileriyle kapatabiliyor. Beck’in de savunmada çok sağlam bir duruşu var.
RIDVAN DİLMEN: Maç berabere ya da Bursaspor’un üstünlüğüyle de bitebilirdi. İlk yarı oyunu Bursaspor kazandı. İkinci yarı ise oyunu Necip değişikliğiyle Beşiktaş kazandı.
RIDVAN DİLMEN: Gökhan ve Gomez’in ikisinin birden kötü oynadığı günde Bursa gibi özel bir deplasmanda kazanabilmek çok önemli. Quaresma biraz iyi oynadı.
GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş’ın orta sahadaki rotasyonu aslında çok dar. Veli ve Tolgay yok. Şenol Güneş, mecburen Oğuzhan’ı oraya çekti. Bu zorluğa rağmen Beşiktaş iyi idare etti. Veli’nin 7 aydır dönemiyor olması çok enteresan.

RIDVAN DİLMEN: Bursaspor ligin ikinci yarısında, ilk yarıda topladığından daha fazla puan toplayacaktır.
GÜNTEKİN ONAY: Bursaspor bu sezon çok kabuk değiştirdi. Birçok önemli oyuncusuyla vedalaştı ama yerlerine kaliteli futbolcular aldı. Stadı bir türlü açamadılar.
RIDVAN DİLMEN: Maçın hakemi Mete Kalkavan, oyunun oynanmasını, akmasını isteyerek bunu sağladı ve tabanca gibi maç yönetti.

GÜNTEKİN ONAY: Bu hafta şampiyonluk yarışındaki üç takımın maçında da hakemler başarılı yönetim gösterdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ