MENÜ

FIBA ve Euroleague arasında savaş büyüyor!

FIBA'nın önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa Kupaları'nı kendi bünyesine katma çalışmaları sonrası Euroleague CEO'su Bertomeu, “Vaadleri inandırıcı değil. FIBA isterse bizim yönetimimize katılabilir” dedi.

FIBA ve Euroleague arasında savaş büyüyor!

Turgay Demirel’in Başkan olmasından sonra, FIBA Avrupa tekrar basketbolun tek patronu olmaya çalışıyor. Yıllardır Euroleague’i organize edemeyen FIBA, Demirel başkanlığında kulüplerle bir araya gelip önümüzdeki sezondan geçerli olmak üzere yeni bir format önermişti. 16 takımlı lig usülü oynanacak olan kupa sonrası toplam 30 milyon Euro gelir dağıtımı sözü verilmişti. Bu gelişmeler üzerine konuşan Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, “İsterlerse bizim yönetimimize katılabilirler” diye rest çekti.

‘10 aldır konuşuyoruz’

Darüşşafaka Doğuş-CSKA Moskova maçını izleyen Bertomeu, FIBA’nın ‘Basketbol Şampiyonlar Ligi’ projesi ile ilgili olarak, “FIBA bu konuyla ilgili olarak bize ilgisini gösterdi. Biz de fikrimizi paylaştık. 10 aydır konuşuyoruz. Onların bizim yönetimimize katılmalarını istedik. Kulüpler ise Euroleague formatı altında devam etmek istediklerini söylediler. Biz buradayız. Katılmak istiyorlarsa katılabilirler. Önümüzdeki günlerde biz de projemizi açıklayacağız. Biz 16 yıldır bu ligi önemli yerlere getirdik ve daha yapacağımız çok iş var. FIBA’nın bahsettiği takım sayısı ile ilgili çalışmalarımız var. Vaadedilen (30 milyon Euro) rakamlar bize gerçekçi gelmiyor. FIBA organizasyona katılmak isterse bizimle aynı gemi içinde yer alabilirler” dedi.

Geri adım yok


Bu gelişmeler üzerine Demirel ve FIBA yönetiminin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. FIBA’nın geri adım atmayacağı, Avrupa Kupaları’nı kendi bünyesinde toplamaya kararlı olduğu öğrenildi.

Ligin gelirleri artmıyor

Mevcut Euorleague sisteminde, kulüplere neredeyse hiç maddi kaynak yaratılamıyor. Tribün gelirleri her yıl düşerken, Euroleague’in Türk sponsorlor dışında neredeyse hiç geliri yok. THY’nin yanı sıra bu sezon Doğuş Grup, Seat Türkiye, Efes ve Nesine.com ligi ayakta tutan firmalar. FIBA, kulüplere çok daha fazla maddi gelir vaadinde bulunmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ