MENÜ

Hakan Çalhanoğlu'ndan Barcelona'ya yeşil ışık

BAYER Leverkusen ve Türk Milli Takımı'nın genç yıldızı Hakan Çalhanoğlu, FC Barcelona'yı reddedip, Manchester United'ın transfer teklifine sıcak baktığı iddialarını yalanlayarak, "Barcelona'dan teklif gelirse herkes sevinir" dedi.

Hakan Çalhanoğlu'ndan Barcelona'ya yeşil ışık

Hakan Çalhanoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda İtalyan rakibi AS Roma karşısında elde ettikleri 3-2'lik yenilginin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

21 yaşındaki orta saha oyuncusu, Olimpiyat Stadı'ndan mağlup ayrılmalarını, "İlk yarı aslında iyi başladık. Roma çok iyi bir takım. Burada onlara karşı oynamak tabii ki çok zor, ama elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kontratakları beklediler, kaliteli oyuncular var önde ve onları iyi değerlendirdiler. 2 gol yedik ve sonra ikinci yarıya iyi başladık. Hemen golleri yakaladık, 2-2 olduk. Ama maalesef sonra penaltı yedik. Üzücü bir şey tabii" diye değerlendirdi.

Buradan 1 puan almalarının kendilerine yeteceğini hatırlatan Çalhanoğlu, "Ama maalesef olmadı. Önümüzdeki maçlara bakmalıyız" dedi.

Gruptaki şanslarına ilişkin de görüşlerini dile getiren Çalhanoğlu, "Hala inanıyoruz. Bate Borisov ve Barcelona var. Borisov'u tabii ki yenmeliyiz deplasmanda. Barcelona'ya karşı da iyi oynamıştık orada. Evde de elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

BARCELONA'YA YEŞİL IŞIK

Çalhanoğlu, İngiltere ve İspanya basınında, FC Barcelona'dan transfer teklifi aldığı, ancak kendisinin buna olumsuz cevap vererek, Manchester United'ta oynamak istediğini beyan ettiği iddialarına ise şöyle karşılık verdi:

"Yok yok, o yazılanlar yanlış. Ben öyle bir şey demedim. Barcelona'dan teklif gelirse herkes sevinir. Bunu reddetmek çok zor olur biliyorsunuz. O yüzden benim işim her şeye açık. Geri kalanını menajerim yapacak. Hem Barcelona hem de Manchester United ikisi de büyük kulüpler. Yani o demeç çok yanlış. Ben öyle bir şey demedim."

"İNŞALLAH 2016'DA ÜLKEMİZE MUTLULUĞU VERECEĞİZ"

Avrupa'da çok konuşulan futbolcular arasında yer aldığı ve kendisine nasıl bir kariyer planı çizdiği sorulan Çalhanoğlu buna, "Şimdilik hedefim, takımımda en iyi şekilde oynamak. Sonra Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'nda iyi mücadele etmek, orada ülkemizi iyi temsil etmek. Sonrası zaten gelir" diye karşılık verdi.

Genç yetenek, Milli Takım'ın 2016'ya gidecek olmasını ise, "Çok mutluyuz. O an hala unutulmaz benim için. Ülkemizi birazcık sevindirdik. İnşallah onlara orada da yeterince mutluluğu vereceğiz" ifadeleriyle değerlendirdi.

Esma Çakır - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ