MENÜ

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda dün akşam Benfica'ya 2-1 mağlup olan Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı iyice azaldı.

Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta karşılaşmalarının ilk ayağı dün akşam oynanırken, Galatasaray, Portekiz deplasmanında Benfica'ya 2-1 mağlup oldu. Defansif anlamda ciddi hata hatalar yapan Sarı Kırmızılı takımda kaleci Muslera da özellikle skorun 2-1 olduğu ve Cim Bom'un savunmada açıklar verdiği dönemde farkın açılmasına izin vermedi.

Maçın son dakikalarına 2-1 girilmesi hepimizin umutlarını taze tutarken, son dakikalarda Umut ve Yasin'le kaçan goller hayatî önem taşıyan bir puanının da buhar olup uçmasına sebep oldu.

Bu skorun ardından Benfica grupta liderliğe yükselirken, deplasmanda Astana ile berabere kalan Atletico Madrid de ikinci sırada yer aldı.


Podolski zirveye oturdu
Gruptan nasıl çıkarız?

9 puanlı Benfica ve 7 puanlı Atletico Madrid'in arkasında 4 puanla 3. sırada yer alan Cim Bom'un işi ise gruptan çıkmak için zor gözüküyor.

Atletico Madrid 'e TT Arena'da 2-0 kaybeden Galatasaray, 25 Kasım'daki mücadelede İspanyol ekibini mutlaka yenmek zorunda... Çünkü mağlup olursa ya da berabere kalırsa son maçlara girilmeden grupta ilk ikiye girme şansı olmayacak. Yenerse puanlar eşitlenecek ve iş son maça kalacak. Son maçların da oynanmasıyla beraber yine puanlar eşit olursa bu sefer ikili averajdan ötürü takımların aralarında yaptıkları karşılaşmalara bakılacak. Dolayısıyla Galatasaray'ın Atletico Madrid'i 3 farkla yenmesi gerekebilir.

Asıl rakip Atletico

Galatasaray'ın ilk hedefi deplasmanda Atletico'yu yenmek olacak. Eğer bu gerçekleşirse, unutulmamalı ki İspanyollar son maçta Benfica deplasmanına gidecek. Galatasaray ise Astana'yı ağırlayacak. Yani Madrid'den alınacak 3 puan çok şey demek olabilir. Atletico, Luz Stadı'nda bir kez daha puan kaybeder ve biz de içeride Astana'yı mağlup edesek, Atletico'nun puan olarak üstüne çıktığımız için ikili averaj ve 3 farklı galibiyet söz konusu olmayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ