MENÜ

Gaziantep hakemlere tepkili!

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, PTT 1. Lig'de Şanlıurfaspor ile oynanan maçın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'un Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmadaki hakem kararlarına tepki gösterdi.

Gaziantep hakemlere tepkili!

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Süper Lig temsilcisi Gaziantepspor ve 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un 28 Ekim Çarşamba günü oynadığı maçlarda hakemlerin iki kulüp aleyhine kararlar verdiği iddia edildi.

Hakem kararlarına rağmen rakiplerinin algıyı kendi lehlerine değiştirme çabalarının "kara mizah" olarak yorumlanabileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"28 Ekim Çarşamba gecesi Gazi şehrimizin Türk futbolundaki 2 marka takımı Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, anlamlandırmakta büyük güçlük çekerek, yorumlayamadığımız hakem hataları hatta hakem ayıpları ile karşı karşıya gelmek zorunda bırakılmıştır. Özellikle kardeş takımımız Gaziantepspor’un maçı sonrası rakip Trabzonspor yöneticileri ve medyasının, sanki kendilerinin hakem kararlarının sonuçlarından olumsuz etkilenen taraf gibi kamuoyuna çıkmaları ironiktir. Oysa ki Trabzonspor-Gaziantepspor maçını objektif gözle izleyen herkesin bunun öyle olmadığına karar vermesi zor değildir."

Açıklamada, PTT 1. Lig’de Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un 10. haftada Şanlıurfaspor ile oynadığı karşılaşmada da hakemlerin rakibe olağan dışı sayıda duran top imkanı verdiği savunularak, "Bir hafta önce 1461 Trabzon deplasmanında galip gelen takımımız, hemen akabinde Trabzon bölgesinden atanan hakemin, ligde şu ana kadar yaptığımız toplam faulün tamamına yakınını aleyhimize alarak, rakibimiz Şanlıurfaspor’a olağan dışı sayıda duran top imkanına ve pozisyon bulmasına sebebiyet vermiştir" denildi.

Kulüp açıklamasında daha sonra şu ifadeler kullanıldı:

"Özellikle iç saha maçlarımızda karşılaştığımız aşırı hakem hataları Türkiye liglerinin namağlup takımlarından biri olma unvanını taşıyan kulübümüzün Türk sporuna kazandırmak istediği etik değerleri, sportif kültürü ve fair play heyecanını zedelemektedir. Sporun içinde olan herkesin, özellikle karar mercisi olan hakemlerimizin ve bunları yöneten kurulların en az bizlerin harcadığı emek ve özveri kadar işlerine ciddiyetle ve objektif olarak yaklaşmalarının zamanının geldiğine inanıyoruz. Bunda bir hafta önce Şanlıurfaspor’un hakemler aleyhine yaptığı tehditkarvari açıklamalarının etkisi olduğunu düşünmek bile istemiyoruz. Takımımıza gösterilen sarı kartların çokluğu bir yana pozisyonlardaki fauller bile tartışmaya açıktır."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ