MENÜ

Golfte Van Zyl zirveyi korudu

Turkish Airlines Open'da Güney Afrikalı Jaco Van Zyl toplamda 130 vuruşla (-14) ile liderliğini korudu.

Golfte Van Zyl zirveyi korudu

Golfte Van Zyl zirveyi koruduMontgomerie Maxx Royal Sahası'nda düzenlenen Turkish Airlines Open'da Güney Afrikalı Jaco Van Zyl toplamda 130 vuruşla (-14) ile liderliğini korudu. İngiliz oyuncular Richard Bland ve Chris Wood ikinci günkü başarılı oyunları sonucu toplamda 132 vuruşla ikinciliği paylaştı. Günün en iyi skorunu sahayı 63 vuruşla dönen genç oyuncu Matthew Fitzpatrick elde etti.

Avrupa Turu Final Serisi kapsamında düzenlenen Turkish Airlines Open'ın ikinci gününde de lider değişmedi. Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Montgomerie Maxx Royal Sahası'nda düzenlenen Turkish Airlines Open'ın ilk raundunu lider tamamlayan Güney Afrikalı Jaco Van Zyl ikinci günü de 69 ile bitirdi ve toplamda 130 vuruşla zirvedeki yerini korudu.

Güne 10. çukurdan başlayan Van Zyl, ilk 10 çukurda 5 birdie yaparak, bir ara toplamda -16'ya ulaşmasına rağmen momentumunu devam ettiremedi. 4 ve 8. çukurlarda bogey yapan 36 yaşındaki oyuncu günü 69 vuruşla (-5) tamamladı.

Günün en başarılı isimlerinden birisi de ilk günü 67 vuruşla bitiren Richard Bland'dı. Güne 10. çukurda başlayan Bland, ilk dokuz çukurun tamamında par yaptı. Tecrübeli oyuncu ikinci dokuzda tam yedi birdie'ye imza atarak günü 65 (-7) ile bitirdi ve vatandaşı Chris Wood ile birlikte 36 çukur sonunda liderliği paylaştı. Bland ayrıca ikinci raundda Rory McIlroy ile birlikte günü bogey yapmadan bitiren iki oyuncudan biri oldu.

2013 Turkish Airlines Open şampiyonu Victor Dubuisson, Montgomerie Maxx Royal Sahası'nı 64 ile bitirerek günün en iyi ikinci skorunu yaptı ve toplamda 133 vuruşla, Fabrizio Zanotti dördüncü sırayı paylaştı. Turnuvanın yıldızı Rory McIlroy, ikinci günde de istikrarlı oyununu devam ettirdi. Başarılı golfçü ikinci raundu 67 ile tamamlayarak toplamda 134 vuruşla şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Skorundan memnun olduğunu belirten Kuzey İrlandalı oyuncu, "Dördüncü çukurda skorborda baktığımda 10 vuruş geride olduğumu görmüştüm. Bu yüzden hafta sonuna liderin dört vuruş gerisinde girmek çok kötü değil. Bugün sahadan daha iyi bir sonuçla dönebilirdim. Bazı çukurlarda yakaladığım avantajları kullanamadım. Ama bogey yapmadan 36 çukuru bitirmek mutluluk verici" diye konuştu.

Turkish Airlines Open'da mücadele eden Türk oyunculardan en iyi skoru günü 74 (+2) ile bitiren Ali Altuntaş elde etti. Turnuvanın üçüncü günü saat 9.45'te başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ