MENÜ

Ümit Özat'ın Süper Lig özlemi

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, "Süper Lig ayarında oyun oynatmak istiyorum" dedi.

Ümit Özat'ın Süper Lig özlemi

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’un teknik direktörü Ümit Özat, "Süper Lig ayarında oyun oynatmak istiyorum" dedi. Özat, tesislerde basın mensuplarına, bazı oyuncuların performansından memnun olmadığını söyledi.

Türk oyuncusunun çok fazla eleştirilmeyi sevmediğini belirten Özat, şöyle konuştu:

"Türk oyuncu eleştiriyi çok farklı algılıyor. Eleştiriler her zaman oyuncuyu kaybetme yönünde değildir. Bazı oyuncular eleştiriden bazıları övgüden hoşlanır. Herkesin farklı bir anlayışı var. Ben futbolculuk zamanımda eleştirildiğimde çok iyi işler yapıyordum. Yani eleştiri beni motive ediyordu. Benim hedefim var. Ben Süper Lig ayarında bir takım yaratmak istiyorum. Süper Lig ayarında oyun oynatmak istiyorum. Buradaki oyuncularımızın çoğu genç ve üzerinde şampiyonluk baskısı olabilir. Benim üzerimde böyle bir baskı olmaz, olamaz, nerede olursam olayım. Çünkü ben baskı ile yaşamaya alışık bir insanım."

"Oyuncuların üzerinde baskı var"

Elindeki mevcut kadronun Süper Lig’de ilk 8’ye oynayabilecek bir yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Özat, şu ifadeleri kullandı:
"Süper Lig’de bir baskı yok. Çünkü orada bir hedefe yok. İki maç yenersiniz veya yenilirsiniz. Orada hedef, kümede kalmak için 40 puan toplamak. Ama burada bir baskı var. Bir de takım 2 yıldır şampiyon olamadığını için oyuncuların üzerinde 3 yıl tabii ki biraz daha fazla baskı olur. Her oyuncu da bu baskıyı farklı farklı hisseder. Oyuncuların üzerinden o baskıyı kimi zaman eleştiriyle kimi zamanda övgüyle almak lazım."
Kendisiyle idmana çıkan hiçbir oyuncunun dokunulmaz olmadığını vurgulayan Ümit Özat, şöyle devam etti:

"Alanyaspor maçında Ekigho ve Ofoedu’yu oyundan aldım. Musa ve Alperen girdi, maçı 2-2’ye getirdik. Yani kimseye dokunmayacağım diye bir şey yok. Hatta yenildiğimiz golde kişisel hata var. Ayrıca yediğimiz ikinci golde rakip takım oyuncuları Ofoedu’nun önünde pas yapıyor ama oyuncumuz müdahale etmiyor. Bunu ona illaki ben söyleyecek değilim. ’Herkes koşsun, ben gol attım...’ Böyle bir anlayış yok. Ofoedu, Karşıyaka maçından beri ortada yok. Ben onun yeteneklerine inanıyorum. Ekigho’nun da yeteneklerine inanıyorum. Forvet oyuncuları gol atamayınca zaman zaman üzerinde baskı oluşabilir ama futbolun bireysel bir spor olmadığını da bilmeleri lazım."

Samsunspor’a şampiyon olmaya geldiğine dile getiren Özat, "Sezon başında 8 oyuncusu gitmiş ve yerine yeni oyuncular gelmiş bir takımın belki de sezon başında böyle bir hedefi de yoktu. Ama sezon öncesi ve sonrası gençlerimiz çok aşama kaybetti. Sadece şampiyonluk değil bu takımın geleceğine de katkıda bulunmak istiyorum. Onun için genç oyuncuları geliştirmeye çalışıyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

Öte yandan Samsunspor, 25 Ekim Pazar günü sahasında oynayacağı Kardemir Karabükspor maçının hazırlıkların Nuri Asan Tesisleri’nde sürdürdü. Teknik direktör Özat yönetiminde çalışan futbolcular ısınma koşusu, kültür fizik hareketleri ve taktik ağırlı çift kale maç yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ