MENÜ

Fenerbahçe'nin gururu Sarı Melekler

Vakıfbank karşısında geriden gelerek 3-2 kazanıp Şampiyonlar Kupası'nı kaldıran kadın voleybol takımı, camianın gururu oldu. Sarı Melekler tarihinde ilk kez 3 kupayı birden müzesine götürdü

Fenerbahçe'nin gururu Sarı Melekler

Sarı-Lacivertli camia, önceki akşam Sarı Melekler’in tarihi başarısıyla büyük bir mutluluk yaşadı. Ekonomik nedenlerle kadın voleybolda küçülmeye gidilmesine rağmen mütevazı bir kadroyla önemli başarılan yakalayan Fenerbahçe Grundig, geçtiğimiz sezon hem ligi hem de kupayı kazanmıştı.

Bu sezon da aynı şekilde mütevazı bir kadroyla yarışacak olan Sarı Melekler, Şampiyonlar Kupası’nda geriden gelerek Vakıfbank’ı 3-2 devirmeyi başarmıştı. Fenerbahçe, bu zaferle birlikte tarihinde ilk kez 3 kupayı birden müzesine götürmüş oldu. Sarı Melekler ayrıca tam 4 yıl sonra bu kupada mutlu sona ulaştı.

‘Asla pes etmedik’

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Marcello Abbondanza, bir kupa daha kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, “Sahada, düştükten sonra geri dönebilen, asla pes etmeyen bir takım vardı. İki ekip için de inişli çıkışlı bir maç oldu. Oyuncularımın, geriye düştükten sonra bile toparlanabilmesi, takım karakteri açısından çok önemliydi” ifadelerini kullanarak oyuncularını kutladı.

‘Önemli bir başarı’

Sarı-Lacivertliler’in yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyerek, “Bu taraftar, 3 Temmuz’dan beri takımın arkasında durdu. Onlar, her şeyin en iyisine layık. Kupa, başkanımıza ve taraftarımıza armağan olsun” ifadelerini kullandı. Bir diğer yönetici Nihat Özbağı da, “Tüm branşlarda hedefimiz şampiyonluk” dedi.

‘Baktık ki maç gidiyor...’

Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündaroğlu, elde edilen zaferin ardından şunları söyledi: 4. sette baktık ki maç gidiyor, kenetlendik ve karşılaşmayı 5. sete uzatmayı başardık. 5. sette iyi oynayan taraf bizdik. Arkadaşlarımı kutluyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü günlerde, bu tarz şeylerle insanları mutlu etmeye çalışıyoruz. Maalesef elimizden bu kadarı geliyor.

Bakan Kılıç’tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, final maçının ardından yayınladığı tebrik mesajında, “Şampiyonlar Kupası’nda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Grundig’i tebrik ediyorum. TVF Başkent Salonu’nda oynanan karşılaşmada kupayı kazanma adına büyük bir gayret gösteren VakıfBank’ı da mücadelesinden dolayı kutluyorum. Ülke voleybolunun bu iki güzide kulübüne Avrupa kupalarında da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ