MENÜ

Trabzonspor'un kader haftası

Mersin ve Sivasspor'a karşı üst üste iki deplasmana çıkacak olan Karadeniz ekibi, zorlu virajda. Bordo-Mavililer, bu periyottan 6 puan çıkartıp kötü gidişe dur demeyi planlıyor. Futbolcular her iki mücadeleye de sezonun kaderini belirleyecek karşılaşmalar olarak bakıyor.

Trabzonspor'un kader haftası

Yaptığı transferlerle yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor, şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda son üç haftada sırasıyla Galatasaray, Osmanlıspor ve Konyaspor’a yenilerek hayal kırıklığı yaşattı.

Yaşadığı puan kayıplarının yanı sıra hakem hatalarıyla da karşı karşıya kalan Bordo-Mavililer sıkıntılı günleri deplasmanda oynayacağı maçlarla atlatmayı planlıyor. Ligde puan kaybına tahammülü olmayan Trabzonspor, iki maçtan 6 puan yükselterek yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yaparken, Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor maçları Bordo-Mavililer’in bu yılki kaderini belirlemede önemli rol oynayacak.

Takım kenetlendi

19 Ekim’de Mersin İdman Yurdu deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, 24 Ekim’de Sivasspor’a konuk olacak. Söz konusu iki maçtan 6 puan çıkarmayı hedefleyen Karadeniz ekibi, zorlu virajı galibiyetlerle atlatıp taraftarıyla da yeniden barışmak istiyor. Ligde üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından, kredisini tüketen Şota’nın öğrencileri lige yeniden sarılma adına bu iki maça mutlak galibiyet gözüyle bakıyor. Futbolcular da durumun bilincinde ve aralarında sürekli bu seriyi zaferle tamamlamaları gerektiğinden söz ediyor.

Kale kaptan Onur’a emanet

Bu sezonki eleştirilen performansı nedeniyle milli ara öncesindeki Konya maçında eldivenleri Esteban’a kaptıran kaleci Onur Kıvrak yeniden kaleyi devralıyor. Milli arada yeniden hocası Şota Arveladze’nin gözüne girmeyi başaran Fırtına’nın kaptanı, zorlu Mersin İdman Yurdu deplasmanına bir aksilik yaşanmazsa ilk 11’de başlayacak. Onur, çıktığı 6 Süper Lig maçında kalesinde 7 gol görmüştü.

Constant sakatlandı

Fırtına’nın, Gineli futbolcusu Kevin Constant’ın milli takımda sakatlanması, Bordo-Mavili takımda moralleri bozdu. Tecrübeli sol kanat oyuncusunun Cezayir ile oynanan maçın 85’nci dakikasında sakatlandığı belirtildi. Gine Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Fas ile oynanan maçta görev yapamayan Constant’ın sakatlığının tedavisi için Trabzon’a gönderildiği öğrenildi. Trabzonspor teknik heyeti, detaylı kontrollerin ardından gerekli açıklamayı yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ