MENÜ

'İnan'mış çocuklar!

Gruba çok kötü başlayan, defalarca havlu atmanın kıyısına gelen A Milli Takım unutulmaz bir zaferle Fransa vizesi aldı. Selçuk İnan'ın 89'daki frikiğiyle İzlanda'yı devirip, şampiyonaya direkt gitmeyi garantileyen Ay-Yıldızlılar, bir kez daha “Çılgın Türkler işbaşında” dedirtti

'İnan'mış çocuklar!

İzlanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, “Letonya beraberliğinden bu yana kaybedeceği her puanla turnuva dışında kalacak bir takım olarak buraya kadar geldik. Oyuncularım tarih yazıyor” diyen teknik direktörümüz Fatih Terim’in, söylediği gerçekleşti.

Ay-Yıldızlılar, adeta destan yazdı. Grubun son maçında, İzlanda karşısında 89. dakikada Selçuk İnan’ın müthiş serbest vuruş golüyle zafere uzanan A Milli Takım, Kazakistan’ın da Letonya’yı yenmesiyle en iyi üçüncü olarak Fransa 2016’ya gitmeye hak kazandı.

Mucize olarak nitelendirilen bu başarının arkası ise unutulmaz kırılma anlarıyla doluydu. Gruba İzlanda ve Çek Cumhuriyeti yenilgileriyle başlayan milliler, sonrasında Letonya’yla berabere kalıp büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.

Sonradan açıldık

Ardından Kazakistan’ı yenip, Hollanda’yla deplasmanda berabere kalan Terim’in öğrencileri, 6. maçında da Kazaklar’ı bir kez daha yenip nefes almıştı.

Ancak 7. maçlarda Letonya’ya 1-1 berabere kalan Ay-Yıldızlılar için gerçek bir yıkım olmuştu. Dönüm maçı Letonya Tüm kredilerini bu maçta tüketen A Milli Takımımız, kader sınavında Hollanda’yı tarihinde ilk kez 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek ayağa kalktı, yine tarihte ilk kez gelen Çek Cumhuriyeti deplasman zaferi, “Çılgın Türkler işbaşında” dedirtti. İzlanda karşısında Torku Arena’da alacağı 1 puanla rakiplerine bakmaksızın Play-Off vizesini cebe indirecek olan Ay-Yıldızlılar, işini şansa bırakmadan Selçuk’un enfes golüyle bu hedefe ulaştı, bir kez daha zoru başardı. Tarihi istatistik

Tam 8 maçtır yenilmeyen Türkiye, en son 2002 Dünya Kupası elemelerinde böyle başarılı bir seri yakalamıştı. Türk futbol tarihinin en büyük başarısı olan Dünya 3.’lüğü de bu unutulmaz seri sonrasında gelmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ