MENÜ

Almanya'da Milli Takım coşkusu!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin İzlandayı yenip Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesi Almanya'da yaşayan Türkleri sokağa döktü.

Almanya'da Milli Takım coşkusu!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri’nde Türkiye’nin İzlandayı yenip Fransa’daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesi Almanya’da yaşayan Türkleri sokağa döktü.

Türklerin en yoğun olduğu bölgelerden Köln’de, maçı televizyondan izleyen futbolseverler, galibiyet sonrası gerek araçlarıyla gerekse sevinç çığlıkları ile sokakları doldurarak büyük sevinç yaşadı. Ellerinde Türk bayrakları ve Türkiye kaşkolları alan taraftarlar kent merkezine adeta akın etti. Rudolfplatz ile Friesenplatz arasındaki ana caddeyi trafiğe kapatan taraftarlar hep bir ağızdan galibiyet şarkıları söyledi.

Köln polisinin sevinç gösterilerine hazırlıksız yakalanması sonucunda şehir trafiği bir süre kilitlendi. Daha sonra polis, gecikmeli de olsa sevinç gösterilerinin yaşandığı ana caddeleri trafiğe kapatarak trafiği yan sokaklara yönlendirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ