MENÜ

Kriz büyüyor!

Fransız başkan rüşvet aldığı iddiaları karşısında iyice köşeye sıkıştı, son deliller sıkıntıyı artırdı.

Kriz büyüyor!

UEFA Başkanı Michel Platini’nin 2011 yılında yapılan FIFA Başkanlık seçiminde hesabına koyduğu 2 milyon dolar güncelliğini koruyor. İsviçre Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında sorguya alınan Platini, istenen kanıtları ortaya koyamıyor.

FIFA Etik Kurulu’nun bu süreç nedeniyle FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini’ye verdiği 90 günlük men cezası da baskı unsuru oluşturmaya devam ediyor.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, savcı Michael Lauber’in bulduğu bilgilerde Platini ve Blatter daha da sıkıntıya girdi. 1999-2002 yılları arası FIFA’da çalıştığı için Platini’ye verildiği ifade edilen 2 milyon doların herhangi bir yazılı dökümanda bulunmadığı tespit edildi.

Blatter ve Platini’nin savunmalarında kontratların var olduğunu belirtmelerine rağmen gerçeğin öyle olmadığı kaydedildi. L’Equipe’in haberinde de Blatter’in bunun yazılı bir anlaşmaya göre değil, sözlü anlaşmaya göre yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca, savcı Lauber’in sunduğu bilgilerde, anlaşmaların iş bittikten 5 yıl kadar daha devam edeceği, ardından yükümlülüğün bittiği anımsatıldı.

Buna göre, FIFA ile Platini arasındaki her türlü parasal anlaşmanın 2007’de bitmesi gerektiği savunuldu. 2011’de gelen bu paranın halen açıklanamadığı da habere eklendi.

Köşeye sıkıştılar

Futbol dünyasında etkisini devam ettiren yolsuzluk soruşturması Sepp Blatter ile Michel Platini’nin başını ağrıtmaya devam ediyor. Hem Blatter hem de Platini’den istenen belgelerin bir türlü açıklanmadığı aktarıldı. Blatter’in 2010 Dünya Kupası yayın ihalesi için 10 milyon dolar, 2011 yılında da Platini’nin FIFA Başkanlık seçimi esnasında 2 milyon dolar rüşvet aldığı ortaya konmuştu.

CAS’a gidiyor

FIFA Başkanlığına aday olmak isteyen Michel Platini, 90 günlük cezası için itiraza hazırlanıyor. Platini’nin CAS’a başvuracağı ve işlemin iptalini isteyeceği ifade edildi. UEFA Başkanı’nın ayrıca ekibini toplayıp bir görüşme yapacağı aktarıldı.

Valcke tartışması

FIFA Etik Kurulu’ndan ceza alan bir diğer isim FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke konusunda da tartışma bitmiyor. Valcke’nin 2010 Dünya Kupası sırasında ve 2005 yılında Karayipler Futbol Federasyonu ile yapılan yayın ihalelerinde parayı yatıran isim olması ayrıca 2018 Dünya Kupası bilet satışlarını manipüle etmesi suçlarını işlediği ısrarla belirtiliyor.

Blatter’in de bu konuda, FIFA Etik Kurulu’na yaptığı savunmada, “Jerome Valcke’yi bu konularda sürekli uyarırdım. Şeffaf olmasını ve hata yapmamasını söylerdim” demesinin suçları doğruladığı algısını ortaya çıkarıyor. (Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ