MENÜ

Galatasaray'da yıldızlar saklanıyor!

Galatasaray, milli ara dönüşünde gireceği kritik viraj öncesi önlem arayışında... Milli takımlarında sakatlıkları nedeniyle forma şansı bulamayan Podolski ve Burak, Hamza hoca tarafından 17 Ekim'deki Gençlerbirliği sınavında da riske edilmeyecek. Hamzaoğlu, iki yıldızını Benfica ve Fenerbahçe maçlarına saklama kararı aldı.

Galatasaray'da yıldızlar saklanıyor!

Liglere milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından, 17 Ekim Cumartesi günü TT Arena’da Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Galatasaray’da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu şimdiden planlarını yapmaya başladı.

45 yaşındaki teknik adam, bu zorlu mücadelede bazı yıldızlarını oynatmama kararı aldı. Bunlardan ikisi, milli takım kamplarında sakatlıkları nedeniyle şans bulamayan Lukas Podolski ve Burak Yılmaz. Bu iki tecrübeli futbolcudan Podolski, Almanya’dan ayrılarak, Florya’ya dönmüştü. Burak ise hâlâ Ay-Yıldızlı ekibin kampında tedavi görüyor. Hamza hoca, sakatlıkları iyiye giden iki yıldızını da, Gençlerbirliği maçında riske etmeme kararı aldı. Bunun gerekçesi ise Gençler sınavının ardından hafta içinde Benfica, hafta sonunda da Fenerbahçe maçlarının olması.

İki oyuncu yer değiştirecek

İki karşılaşmaya da büyük önem veren ve onlara kader sınavı gözüyle bakan Hamzaoğlu, Gençlerbirliği karşısında ileri uçta Umut Bulut’a şans tanıyacak. Solda Yasin, forvet arkasında Sneijder ve sağ açıkta Sinan Gümüş görev yapacak. Burak’ı her ihtimale karşın kulübede tutmayı düşünen Hamzaoğlu, Podolski’yi ise 18’e bile almayacak. Bu maçtan 4 gün sonraki Benfica mücadelesinde ise hem Burak hem de Poldi, maça ilk 11’de başlayacak. Bu kez Sinan Gümüş ve Umut Bulut kulübede oturan isimler olacak.

Sneijder’in durumu da çok kritik

Podolski ve Burak’ı Benfica ve Fenerbahçe maçlarına saklamaya hazırlanan Hamza Hamzaoğlu için, Wesley Sneijder’in durumu da kritik önem taşıyor. Tecrübeli futbolcu, kart cezası sınırında yer alıyor. Eğer Wesley, cumartesi günkü Gençlerbirliği maçında kart görürse, bir sonraki hafta Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. İşte bu durum, Hamzaoğlu’nu bir hayli tedirgin ediyor. Hamza hoca, Hollanda dönüşünde Sneijder’le bu konuda bir görüşme yapıp, öğrencisinden dikkatli olmasını isteyecek.

Hakan Balta sevinci

Galatasaray’ın milli maçlar dönüşünde gireceği kritik viraj öncesi, savunmada Hakan Balta’nın yükselen performansı, teknik heyetin yüzünü güldürüyor. Kulüple olan sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan 32 yaşındaki futbolcu, Ay-Yıldızlı ekibin Çek Cumhuriyeti’ni deplasmanda mağlup ettiği maçta da, kusursuz bir performans ortaya koymuştu. Hamza hoca şimdi, sakatlıktan dönen Chedjou ile Hakan Balta’nın uyum yakalamasını bekliyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ