MENÜ

FLAŞ! Yayın hakları için soruşturma

Milano Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl yapılan yayın ihalesinde usulsüzlük olup olmadığına dair lig birliği ve bazı kulüplerde arama yapıyor.

FLAŞ! Yayın hakları için soruşturma

İtalya'da Milano Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen yıl yapılan İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) maçlarının yayın haklarının ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla bazı kurum ve kuruluşlarda arama yapılıyor.

Milano mali polis ekipleri, Milano Cumhuriyet Savcısı Giulia Perotti'nin talebi, tetkik hakimleri Roberto Pellicano ve Giovanni Polizzi'nin onayı doğrultusunda, Serie A Kulüpler Birliği (Lega Serie A) merkezi ile bu kuruma mali konularda danışmanlık hizmeti veren Infront isimli kuruluşta ve bazı kulüplerde arama ve evrak takibi başlattı.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde aramaların, İtalya'da geçen yıl mayıs ayında 2015-2018 sezonlarını kapsayan 980 milyon euro bedelli ihale hakkındaki suçlamalara yönelik yapıldığı bildirildi. Söz konusu aramaların, Serie A Kulüpler Birliği'ne danışmanlık yapan Infront şirketinin, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu Mediaset şirketi ile Sky şirketi arasında bölüştürülen maç yayın hakları için Mediaset lehine ihaleye fesat karıştırdığı suçlamasına dayandığı belirtildi.

Mali polis ekiplerinin, Serie A Kulüpler Birliği idari-mali işler dairesi ile Mediaset ve Infront'tan üst düzey yöneticileri teknik takibe aldığı ve söz konusu kişilerin ofisinde geçen yılki ihaleye dönük arama yaptıkları ifade edildi.

Bu arada, usulsüzlük iddialarıyla ilgili aramaların bazı Serie A ile Serie B takımlarına da sıçradığı gelen haberler arasında yer aldı. Serie A'dan Genoa ve Lazio'nun, Serie B'den de Bari Kulübü'nün ve başkanlarının hesaplarının incelendiği basına yansıdı.

Kulüp binasında geçen cuma soruşturma kapsamında arama yapılan takımlardan Serie A ekibi Genoa'nın başkanı Enrico Preziosi, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, aramalar karşısında sakin kaldığını belirterek, kulüp kasasına yayın hakları için giren paranın normal miktarda olduğunu ifade etti.

Hesaplarının izlenebilir ve gayet açık olduğunu kaydederek bir probleminin olmadığını aktaran Preziosi, "İtalya, garip bir ülke. Bir gün biri kalkıyor, bir teori ortaya atıyor, herkes de onu izliyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ