MENÜ

Çek Cumhuriyeti yedek kadroya çıkacak

Euro 2016'ya gitmeyi garantileyen Çek Cumhuriyeti, Hollanda maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacak. Türkiye karşısında; Petr Cech ve Tomas Necid gibi isimlere görev vermeyen Pavel Vrba'ın, Portakallar'a karşı ek olarak; Suchy, Darida ve Lafata gibi kilit oyuncuları da oynatmayacağı bildirildi

Çek Cumhuriyeti yedek kadroya çıkacak

A Grubu’nda üst üste aldığı başarılı sonuçların ardından Euro 2016 biletini haftalar öncesinden cebine koyan Çek Cumhuriyeti, geçen hafta Türkiye’ye evinde 2-0’lık skorla kaybetmişti. Ay-Yıldızlılar karşısında kadronun as isimlerinden; Arsenal’li Petr Cech ve Bursaspor’la son maçlarda sergilediği etkili performansla dikkat çeken Tomas Necid’e görev vermeyen Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba’nın, bugün oynayacakları Hollanda mücadelesinde kadroda revizyona devam edeceği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın, Türkiye karşısında forma giymeyen isimlere ek olarak; Marek Suchy, Vladimir Darida ve David Lafata’yı da Portakallar’a karşı görevlendirmeyeceği öğrenildi.

İzlanda'ya güveniyorlar

Play-Off bileti için Ay-Yıldızlılar’la yarışan Hollanda’nın teknik direktörü Danny Blind; Millilerimiz’in bugün oynayacağı İzlanda mücadelesinden puansız ayrılacağını iddia etti. Çek Cumhuriyeti’yle oynayacakları karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan Blind, “Türkiye’nin evinde kaybedeceğini düşünüyorum. Bütün planlarımızı bu senaryo üzerine yaptık ve konsantrasyonumuz oldukça yüksek. Sadece bir şansımız var ve buna odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Blind'ten Terim'e sert cevap


Gruptaki son 2 maç öncesinde İzlanda ve Çek Cumhuriyeti teknik direktörlerine gönderdiği e-mailinin ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in,”Bu seviyede, böyle mesajlar genelde gönderilmez” sözüne de Hollanda’nın hocasından cevap geldi. Blind, “Bu e-mailin amacını anlamak için çok zeki olmaya gerek yok” sözlerini sarf etti.

Hollandalı takımına inanmıyor

Blind’in sözlerine rağmen Hollandalılar, ülkelerinin Play-Off biletini alacağını düşünmüyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden The Telegraaf’ın, internet sitesi üzerinden yaptığı, ‘Hollanda Euro 2016’ya gidebilir mi’ anketine katılan yaklaşık 20 bin Hollandalı, yüzde 90’la ‘Hayır’ı seçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ