MENÜ

Bireysel hesaplaşma zamanı!

Fenerbahçe Yönetimi, Yargıtay kararına kadar adım atmayacak, 3 Temmuz süreci için açılacak davalar kişilere yönelik olacak.

Bireysel hesaplaşma zamanı!

Fenerbahçe Yönetimi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkan beraat kararına rağmen 3 Temmuz dosyasını kapatmadı. Sarı-lacivertliler geride kalan süreçle ilgili açacakları davalar için “Yargıtay” aşamasını bekleyecek.

Futbol takımının Avrupa’ya alınmaması ile ilgili olarak ilk günden bu yana “yargılamayı bekleyin” denmişti. Yönetim bu düşüncesini bugün de aynen sürdürüyor. Bu sebeple mahkeme, yöneticiler için beraat kararı verse de son sözün henüz söylenmediği fikrine sahip olan Fenerbahçe Yönetimi, Yargıtay’tan çıkacak sonuca göre gerekli adımları atacak. Bunun öncesinde önceki yargılama ve alınan kararlara yönelik hiçbir dava açılmayacak.

Sezon sonu hesabı

Genel görüş ise temyiz sürecinin sezon sonuna doğru biteceğine yönelik. Bu sürecin ardından Yargıtay mahkeme kararını onarsa sarı-lacivertliler, hukuki olarak düğmeye basacak.

Karar onanırsa Fenerbahçe’nin, Avrupa Kupaları’ndan uzak kalması başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin cezaevinde yatması gibi konular ile ilgili süreçler başlayacak. Hatta bununla ilgili ön çalışmalar da yapıldı.

Kesin açılacak

Sarı-lacivertli kulüp hem yurt içinde hem de yurtdışında kesin olarak davalar açacak. Bunlar bireysel olacak. Özellikle kulüp ile ilgili o dönem kararları alan ya da almak zorunda bırakan kişilere yönelik davalar ön plana çıkacak.

Ayrıca ilk yargılama sürecindeki eski mahkeme heyeti, iddianameyi hazırlayan savcılar ve emniyet mensuplarına yönelik de davalar gündeme gelebilecek. (Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ