MENÜ

EURO 2016'ya katılmaya hak kazananlar ve Play Off'a kalanlar

2016 Avrupa Şampiyonası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Millilerimiz'in play off'a kalması halinde oynaması muhtemel rakiplerden bir kısmı belli oldu.

EURO 2016'ya katılmaya hak kazananlar ve Play Off'a kalanlar

2016 Avrupa Şampiyonası Eleme gruplarında sona yaklaşıldı. Fransa'ya gitmek için takımlar kıyasıya bir mücadele gösteriyorlar. Gruptan çıkanlar, play-off oynayacak olanlar ve turnuvaya veda eden takımlardan birkaçı netleşti.

A Milli Takımımız bugün grupta İzlanda ile karşılaşacak ve play off'a kalmak için mücadele edecek. Millilerimiz'in berabere kalması veya kazanması halinde play off'a kalması garanti olacak. Hollanda'nın puan kaybetmesi sonucunda da Ay Yıldızlılar, Euro 2016'ya katılmak için son aşamaya gelecek. Dün C,E ve G gruplarında oynanan maçlar sonunda Euro 2016'ya katılmaya hak kazanan takımlar ve play off mücadelesinde boy gösterecek takımlar belli oldu.

Özellikle Ukrayna ile İspanya arasında oynanan mücadele en iyi 3.'yü belirleme adına büyük önem taşıyordu. Ukrayna bu şansı kullanamadı ve kendi evinde İspanyollar'a 1-0 yenildi. Millilerimiz'i de yakından ilgilendiren maçın sonucundan sonra bugün alınacak sonuçlara göre en iyi 3. belirlenecek ve play off oynamadan direk turnuvaya katılmaya hak kazanacak.

Son oynanan mücadeleler sonunda işte çıkanlar ve play off'a kalanlar:

B Grubu: Belçika, Galler (Çıkanlar) - Bosna Hersek, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi oynanacak son maçla play off mücadelesi verecek.

C Grubu:
İspanya, Slovakya (Çıkanlar) Ukrayna (Play off)

D Grubu:
Almanya, Polonya (Çıkanlar) İrlanda Cumhuriyeti (Play Off)

E Grubu:
İngiltere, İsviçre (Çıkanlar), Slovenya (Play Off)

F Grubu:
Kuzey İrlanda, Romanya (Çıkanlar), Macaristan (Play Off)

G Grubu:
Avusturya, Rusya (Çıkanlar), İsveç (Play Off)

H Grubu:
İtalya,(Çıkanlar) Norveç ile Hırvatistan takımlarından biri son oynanacak maçlar sonunda direk katılacak ya da play off oynayacak.

I Grubu:
Portekiz, Arnavutluk (Çıkanlar) Danimarka (Play off)

NOT: Bugün oynanacak maçlar sonunda grupların son durumu belli olacaktır

A,B ve H grubunda yarın oynanacak maçlar sonucunda çıkanlar ve play off oynayacak takımlar netleşecek.

Türkiye direkt nasıl katılır?

En iyi 3. takım için gruplarda son sıradaki takımların dışında oynanan maçlara bakılıyor. İzlanda'yı Konya'da yenersek Kazakistan da Letonya'yı devirip 5. olursa otomatik olarak 6 puan daha hanemize yazılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ