MENÜ

Kenan Sofuoğlu veda mı ediyor?

Dünya Supersport Şampiyonluğu'nu 4'üncü kez kazanan Kenan Sofuoğlu, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde motokros pisti açtı.

Kenan Sofuoğlu veda mı ediyor?

Kenan Sofuoğlu, yeni sporcuların olmasını isteyerek, "Bu dördüncü dünya şampiyonluğum. Artık vakit gençlerin vakti. Ben zaten birkaç yıl daha yapacağım ama bıraktığımda yerimde yeni sporcuların olmasını istiyorum" dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Düzce Valiliği'nin katkılarıyla, Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü'nde TEM Otoyolu kenarında yaptırılan motokros pisti, Düzce Valisi Ali Fidan ve Kenan Sofuoğlu'nun katılımıyla açıldı.

"Bu tarz parkurlara ihtiyacımız var"

Kenan Sofuoğlu, henüz 4 aylıkken kaybettiği oğlu Hamza'nın adının yazılı olduğu tişörtleri giyen çocukların isteği üzerine tişörtlerine imza attı. Sofuoğlu pisti beğendiğini söyleyerek, "Harika bir yer. Otobana yakın, benim yaşadığım yer Sakarya'ya yakın olması çok güzel. Çünkü benim için de yeni bir parkur oluşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle motor sporlarında bu tarz parkurlara ihtiyacımız var. İnşallah yakın bir zamanda da burada Avrupa Şampiyonası'nı yapmak istiyorlarmış. Emeği geçen herkese böyle bir parkur için teşekkür ederim" dedi.

"Ben birkaç yıl daha yapacağım"

Yerini dolduracak yeni sporcuların olmasını isteyen Kenan Sofuoğlu, "Bu dördüncü dünya şampiyonluğum. Artık vakit gençlerin vakti. Ben zaten birkaç yıl daha yapacağım ama bıraktığımda yerimde yeni sporcuların olmasını istiyorum. Şu an burada antrenman yapan yetiştirdiğim sporcular var. İnşallah birkaç yıl sonra dünya şampiyonlarının çıkması için böyle parkurlara ihtiyacımız var. Düzce Valiliği'nin çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. İnşallah bu bilinç içinde Türkiye'nin bir çok şehrinde böyle parkurlar yapılır. Genç sporcular yetişir" diye konuştu.

"Şampiyonluk elbisemde Hamza'nın adı var"

Çocukların üzerlerine giydiği ölen oğlunun isminin yazılı olduğu tişörtler için de teşekkür eden Sofuoğlu, "Bu yıl benim için şampiyonluğum ve her şeyim Hamza'nın üzerineydi. Hamza'yı kaybettik. Bunu zaten Türkiye'de herkes duydu ve biliyor. Ama çok şükürler olsun ki, bu yıl aldığım şampiyonluğu Hamza'nın adına saklayacağım. Birçok yerde şampiyonluk elbisem de Hamza'nın adı yazıyor. Burada ki çocukların üstünde de gördüm. Acımızı paylaşan, bizi unutmayan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kenan Sofuoğlu daha sonra sporcuların gösterilerini izledi.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ, Düzce-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ