MENÜ

Esat Delihasan'a büyük onur

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, aday olmamasına rağmen Sırbistan'da yapılan Balkan Karate Federasyonları Birliği (KFB) Genel Kurul'da başkanlığına seçildi.

Esat Delihasan'a büyük onur

Balkan Karate Federasyonları Birliği (KFB) 3. Genel Kurulu, Sırbistan’da yapıldı. Belgrad kentinde gerçekleşen genel kurulda KFB Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile başkanlığa aday gösterilen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, kongre üyelerinin tamamının oylarını alarak Balkan Karate Federasyonları Birliği’nin yeni başkanı oldu.

Balkan Karate Federasyonları Birliği başkanlığını Bulgar Alexei Petrov’dan devralan Esat Delihasan, balkanlarda karatenin, Türk karatesi ile birlikte yükselişte olduğunu belirterek, “Böyle bir göreve seçilmiş olmaktan dolayı mutluyum. Hem benim, hem de ülkemiz adına gurur verici bir olay. Sorumluluklarımız artıyor ama görevimi en iyi şekilde yaparak ülkemizi ve Türk karatesini başarılı bir şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

ESAT DELİHASAN

1969 Rize doğumlu olan Esat Delihasan, 1984 yılında başladığı sporculuk yaşantısında 120 kez milli formayı giydi. 1988 yılında dünyanın en sekiz sporcusu arasına girerek Türkiye’den Dünya Karması’na seçilen ilk sporcu oldu. Sporculuk yaşantısını noktaladıktan sonra milli takımın çeşitli kademelerinde antrenör ve teknik direktör olarak görev yaptı.

2008 yılından bu yana Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Esat Delihasan, Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinin yanında bu yıl seçildiği Akdeniz Karate Federasyonları Birliği 1. Asbaşkanlığı görevini de yürütüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ