MENÜ

Çek Cumhuriyeti 0-2 Türkiye

EURO 2016 Elemeleri A Grubu 9. hafta maçında A Milli Takımımız, deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile kozlarını paylaştı. Ay-Yıldızlılar, rakibini Selçuk İnan (p) ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yendi. Tarihinde Çekler'i dış sahada ilk kez deviren Milliler, destan yazdı...

Çek Cumhuriyeti 0-2 Türkiye

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda mücadele veren A Milli Takımımız, 9. hafta maçında Çek Cumhuriyeti'ne konuk oldu.

Play-Off hedefindeki Ay-Yıldızlılar, kritik müsabakada rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Letna Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Milliler'e zaferi getiren golleri penaltıdan Selçuk İnan ve Hakan Çalhanoğlu filelere gönderdi.

Böylece tarihinde ilk defa Çekler'i dış sahada devirerek destan yazan teknik patron Fatih Terim'in öğrencileri, Play-Off yolunda önemli bir adım attı. Milli Takım, 13 Ekim Salı günü Konya'da misafir edeceği İzlanda maçında en az 1 puan alması halinde Play-Off biletini cebine koyup EURO 2016 hayalini canlı tutacak.

Top filelerde ama...


Maçın 6. dakikasında kaleci Vaclik'le karşı karşıya kalan Cenk Tosun, topu filelere gönderdi, fakat gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.


İlk 30 dakikada isabet yok

Millilerimiz açısından oldukça büyük öneme sahip mücadelede 3'te 1'lik bölüm geride kalırken, Çekler 2 defa, Ay-Yıldızlılar ise 1 kez kaleyi yokladı. Her iki ekip de bu şutlarda isabet sağlayamadı.

Çekler adına net fırsat


Dakika 41'de Çek Cumhuriyeti golü bulmaya çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Sural,kafa vuruşunu yaptı ama isabet sağlayamadı.



İlk devrede ses çıkmadı


Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı. A Milli Takımımız istediği pozisyonları yakalayamazken, Çekler oyuna daha fazla hakim olan taraftı.

Çekler yine tehlikeli geldi

Dakika 55'te Çek Cumhuriyeti yeniden tehlikeli bir atakla kalemizi yokladı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Dockal şutu çekti. Savunmaya çarpan topu kurtaran Volkan Babacan gole izin vermedi. Ayrıca ev sahibi takımda Krejci oyundan çıkarken, onun yerine Skalak dahil oldu.



Selçuk hata yapmadı

Mücadelenin 61. dakikasında Serdar Aziz, ceza sahasında Novak'ın müdahalesi sonucu yerde kaldı ve hakem Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Dakika 62'de topun başına geçen Selçuk İnan hata yapmadı ve Ay-Yıldızlılar'ı üstünlüğe taşıdı: 0-1.

Cenk çıktı, Volkan oyunda


Müsabakanın 64. dakikasında teknik patron Fatih Terim, Cenk Tosun'u çıkardı. Oyuna dahil olan isim Volkan Şen oldu.

Mutlak gol kaçtı

Milliler, 70. dakikada çok net bir pozisyondan faydalanamadı. İleri uzun atılan topu Arda Turan kafayla indirdi, meşin yuvarlağı kapan Volkan soldan bindirdi. Ceza sahasında savunmayı şaşırtan yıldız futbolcunun vuruşunda top adeta direği sıyırıp auta çıktı.



Çalhanoğlu sahnede

A Milli Takımımız, 80. dakikada farkı ikiye çıkardı. Kaptan Arda, topu şık bir şekilde savunmanın arkasına sarkıttı. Sağ çaprazda meşin yuvarlağı alan Hakan Çalhanoğlu fileleri havalandırdı: 0-2.

İki değişiklik daha

Teknik direktörümüz Terim, 86'da kaptan Arda'yı oyundan çıkardı, Gökhan Töre girdi. Dakika 88'de ise Oğuzhan Özyakup'un yerine Mehmet Topal dahil oldu.



1 puan yetecek

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fatih Terim önderliğindeki Milliler, tarihinde ilk defa Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda yendi ve Play-Off yolunda önemli bir adım attı: 0-2. Bu sonuçla birlikte 4. galibiyetini elde eden Ay-Yıldızlılar, puanını 15'e yükseltti ve 3. sıradaki yerini korudu. Son maçta İzlanda'yı ağırlayacak Milli Takım, bu mücadeleyi kaybetmezse Play-Off'u garantileyecek. Gruptaki 2. mağlubiyetine uğrayan Çek Cumhuriyeti ise 19 puanda kaldı.

İşte Millilerimiz için kritik puan durumu

FOTOĞRAFLAR: SERKAN HACIOĞLU

*****
Takım kadroları

Prag'daki mücadelede takımların ilk 11'leri ve kulübedeki isimler şu şekilde;

ÇEK CUMHURİYETİ: Vaclik, Kaderabek, Prochazka, Suchy, Novak, Dockal, Pavelka, Krejci, Darida, Sural, Lafata.

YEDEKLER: Cech, Koubek, Kadlec, Selassie, Kalas, Frydek, Skalak, Plasil, Petrzela, Kopic, Necid, Skoda.


TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun.

YEDEKLER: Hayrullah Akyüz, Mert Günok, Emre Taşdemir, Ersan Gülüm, Okay Yokuşlu, Yasin Öztekin, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Volkan Şen, Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Olcay Şahan.

Haberin Devamı
YORUM YAZ