MENÜ

Pereira savunmaya odaklandı

Sezona yeni bir yapılanmayla giren Fenerbahçe'de, savunma hataları can sıktı. Son beş resmî maçta kalesinde 11 gol gören Sarı-Lacivertli takımda tek problem, defansif eksiklikler. Teknik Direktör Vitor Pereira, milli arada ekibiyle birlikte yenilen gollerin tek tek analizini çıkardı. Duran top zafiyetine ağırlık veren Portekizli hoca, sorunu çözmek için özel program uygulayacak.

Pereira savunmaya odaklandı

Yıldız transferleriyle lige iyi başlayan ve şampiyonluğun bir numaralı favorisi gösterilen Fenerbahçe, son haftalarda büyük düşüş yaşadı. Savunma hattında kritik hatalar yapan Sarı-Lacivertliler, son beş resmî maçının tamamında kalesinde gol gördü. Teknik Direktör Vitor Pereira'nın öğrencileri, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 gol yediği Molde randevusuyla başlayan inişli çıkışlı seride, Bursaspor'un 1, Beşiktaş'ın 3, Celtic ve Akhisar'dan ikişer kez fileleri havalandırmasına engel olamadı. Kalesinde gördüğü 11 gölün 6'sının korner, serbest vuruş ve penaltıdan gelmesi Portekizliyi de hayrete düşürdü.

Kademe hatalarına ve duran top zafiyetlerine özel çalışmalarla çözüm bulmayı planlayan Pereira, 8 farklı futbolcuyu defans blokunda denedi. Sağ ve sol bekte Caner Erkin ile Şener Özbayraklı'ya öncelik veren 47 yaşındaki hoca, bir diğer milli oyuncu Gökhan Gönül'den faydalanamadı. Stoper bölgesinde Kjaer-Alves ikilisinin bir türlü istenilen uyumu sağlayamaması hayal kırıklığı yaşattı. Savunmacıların bu durumu milli maçlar sonrası yeniden gözden geçirilecek. Sakatlığını atlatan Abdoulaye Ba'nın, yeniden forma giymesi alternatifler arasında.

Perşembe sabah Kayserispor müsabakasının hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe'de Vitor Pereira, savunmaya ağırlık verdi. Pazartesi ve salı günü Sarı-Lacivertlilerin daha önce ligde ve Avrupa'da oynadığı maçların kasetlerini tekrar tekrar izleyen 47 yaşındaki hoca, futbolcularının detaylı analizini çıkardı. Savunmayı hücumda başlatmayı hedeflediklerini her fırsatta dile getiren deneyimli ismin, Josef de Souza'ya ekstra sorumluluk vermesi bekleniyor. Görevi ise kontrataklarda rakibi durdurmak. Çalıştıkları yerden gol yemelerine sinirlenen teknik adam, bu konuda da özel program uygulayacak.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ