MENÜ

'Hedef tekrar Dörtlü Final'

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın İtalyan oyuncusu Luigi Datome, THY Avrupa Ligi'nde tekrar Dörtlü Final'de yer almak istediklerini söyledi.

'Hedef tekrar Dörtlü Final'

Geçen sezon Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Boston Celtics forması giyen ve Fenerbahçe’ye transfer olan İtalyan basketbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok çalışarak sezon sonu hedeflere ulaşmak istediklerini belirtti.

Başarılı oyuncu, sarı-lacivertli takıma geldiği için mutlu olduğunu ve takımın geçen sezon Avrupa’da yakaladığı başarıyı tekrarlaması için elinden geleni yapacağını ifade ederek, "Fenerbahçe’yi hep takip ediyordum. Kişisel hedeflerimle takımın hedefleri bire bir aynı. Büyük camiaların hedefleri büyük olur. Çok çalışmamız gerektiğini biliyorum. Tüm takımın hedefi geçen yıl yakalanan Dörtlü Final’i tekrar oynamak. Hatta daha da ileriye gitmek" diye konuştu.

'Obradovic’in burada olması kararımı kolaylaştırdı'

NBA’de sözleşmesinin bittiğini ve Avrupa’ya dönme kararı aldığını anlatan Luigi Datome, tercihinde Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic’in büyük etkisinin olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe’yi tercih etmekte zorlanmadığını aktaran Datome, "Avrupa’da en üst seviye takımda oynamak istiyordum. Fenerbahçe’nin de ne kadar iyi bir ekip olduğunu bildiğim için buraya geldim.

Obradovic’in burada olması transferimi kolaylaştırdı. Obradovic, hem takımın hem de benim hedeflerime ulaşmamda büyük pay sahibi olacaktır" ifadelerini kullandı.



Antic: "Çok büyük hedeflerimiz var"

Fenerbahçe’nin NBA’den kadrosuna kattığı bir başka oyuncu Pero Antic ise sarı-lacivertlilere büyük hedeflerle geldiğini söyledi.

Geçen sezonu NBA’da Atlanta Hawks’ta geçirdikten sonra tekrar Avrupa’ya dönen Makedon oyuncu, şunları kaydetti:

"Her şey iyi gidiyor. Çok büyük hedefimiz var ve bu hedefler için Fenerbahçe’ye geldim. Fenerbahçe çok büyük bir takım. Obradovic gibi bir antrenörle aynı takımda olmak da çok önemli bir şey. NBA’den de teklif vardı ama kulübün büyüklüğü için Fenerbahçe’yi tercih ettim."

Fenerbahçe taraftarı için özel bir numara olan "12" sırt numarasıyla mücadele edeceğini hatırlatan Antic, "Kariyerimin çoğunda bu numarayı giydim. Anlamını öğrenince sorumluluğum arttı. Taraftar için bu numaranın ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ