MENÜ

Fatih Terim'in yeni planı!

Burak'ın hazır olmaması, Çek maçı öncesi Terim'i farklı bir oyun sistemi üzerine itti. Tecrübeli hoca, orta alandaki oyuncularından daha fazla yararlanma ve sahaya forvetsiz olarak 4-6-0 taktiğiyle çıkmayı da, planları arasına ekledi .

Fatih Terim'in yeni planı!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için Play-Off oynama biletini kapmak isteyen A Milli Takımımız’da, yarın deplasmanda oynanacak olan Çek Cumhuriyeti karşılaşması öncesi Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, kafasındaki ilk 11’i oluşturmaya çalışıyor.

Terim’in, kadro konusundaki planlarını, Burak Yılmaz bozmuş durumda. Sakatlığı tam düzelmeden Ay-Yıldızlılar’ın kampına katılan ve henüz yüzde 100 hazır olmayan Burak’ın oynama ihtimalinin düşük olması, tecrübeli hocayı da farklı planlara itti. Terim’in kafasında, 2 farklı hücum sistemi bulunduğu öğrenildi. Bunlardan ilki, tek forvet pozisyonunda Burak’ın yerinde Umut Bulut ya da Cenk Tosun’dan birine şans vermek.

6’sını kullanacak

Ancak diğer taraftan deneyimli hocanın aklında, forvet olmadan kalabalık bir orta alanla sahaya çıkmak da var. Oldukça yetenekli ve aynı zamanda formda bir orta sahaya sahip olduğunu düşünen tecrübeli çalıştırıcı,kurmaylarıyla birlikte 4-6-0 taktiğini de devreye soktu.

Eğer karar verilirse Terim, bu pozisyonda elinde bulunan 11 oyuncudan 6’sını Çekler’e karşı oynatıp, bu taktikle maça başlayacak. Burada da kilit rol, hücumu yönlendirecek olan Milli Takımımız’ın kaptanı Arda Turan’a verilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ