MENÜ

Fatih Terim: Minimum dört puanı alacağız

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, kritik Çek Cumhuriyeti maçı öncesi basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu: Hiçbir mazerete sığınmadan minimum dört puanı alacağız!

Fatih Terim: Minimum dört puanı alacağız

2016 Avrupa Şampiyonası'nda play off'a kalabilmek için önemli bir maça çıkacak olan Milli Takımımız galibiyete inanıyor. Milllilerimiz hatırlanacağı üzere grup maçında Hollanda'yı yenmiş ve önemli bir avantajı eline geçirmeyi başarmıştı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Okay Yokuşlu ve Cenk Tosun yarın oynanacak olan kritik Çek Cumhuriyeti maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçti ve soruları cevapladı.

Fatih Terim
ile birlikte basın toplantısına katılan Okay Yokuşlu ve Cenk Tosun, kritik maç öncesi iddialı olduklarını dile getirdiler.

'Umarım yarın geriye düşmeden kazanırız'


Cenk Tosun, Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili sorulara, "Öncelikle bizi gururlandıran Aziz Sancar'a teşekkürler. İnşallah biz de ülkemizi sevindiririz. Milli takıma seçilmek çok güzel bir duygu. Ben bu duyuguyu Fatih Terim ile daha önce de yaşamıştım. Hocama teşekkür ederim. Daha önceden televizyonlardan izliyorduk abilerimizi. Galibiyetlerden sonra bayraklarımızı alıp sokaklara çıkıyorduk. 2008 yılındaki maçı televizyondan izlemiştim. Umarım yarın geriye düşmeden kazanırız." cevabını verdi.

Van Persie'nin açıklamalarına ise golcü futbolcu, "Biz Van Persie'nin açıklamalarını duymamazlıktan geliyoruz. Biz kendi işimize bakmalıyız." dedi.

'Van Persie'nin açıklamaları kendini bağlar'


Genç futbolcu Okay Yokuşlu, Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili düşüncelerini, "Fatih hocama kritik maçlarda beni bu kadroda tercih ettiği için teşekkür ederim. Önümüzde çok zorlu iki maç var. Çek Cumhuriyeti maçıyla iyi bir başlangıç yaparak yolumuza devam etmek istiyoruz. Van Persie'nin açıklamaları kendini bağlar. Biz bunu aramızda konuşmadık bile." diyerek aktardı.

Milli futbolcular açıklamaların ardından antrenmana katılmak için basın toplantısından ayrıldı.

Söz sırası Fatih Terim'e geldi ve tecrübeli teknik adam kritik maç öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Şeytani düşünceler içerisinde değilim'


"Nobel ödüllü Türk'ü tebrik ediyoruz.Kazakistan - Hollanda maçının bizden önce oynanmasının bu seviyelerde bir önemi olduğunu düşünmüyorum.Bir takım maçtan haber alıp ona göre defans ona göre savunma mı oynayacak, şüphe edilen bir şey mi var? İstiyorlarsa biz Hollanda'dan önce oynayalım. Bizim neticeye göre oynasınlar. Sahadaki güzel futbola konsantre oluyorum. Şeytani düşünceler içerisinde değilim. Bunu nasıl çevireceksen..."

"Hollandalı gazeteci olarak ülkeniz için düşünmenizi takdir ediyorum ama hocanız da siz de başka yerleri soruyorsunuz. Polemik noktasına gelirsek ki hiç istemem ama konu uzar. Bizim baısnımızda Hollanda basını da gereğini yaptı. Bizim seviyemizde çok yaşanan bir durum değil. Hollanda teknik direktörünün açıklamalarını okumadım. Bu aslında bizimde bir yerde başarımız."

'En sonunda kazanan mazeret olur'


"Net favori gösterilen Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'nda olmaması bir sürprizdir. Ümit ederim burada olamayacaklar. Deplasmanda Huntelaar'ın kafasına çarpan tesadüfi bir golle berabere kalmıştır benim takımım. Fırsatlar insanların gelmesini, insanlar fırsatların gelmesini beklerler. En sonunda kazanan mazeret olur. "

'En kötüyü düşünmek zorundayız'

"İki maçta dört puan yetiyor, mazerete gerek yok.Çek Cumhuriyeti ve İzlanda grubu domine ettiler diyebiliriz. Hiçbir mazerete sığınmadan minimum dört puanı alacağız.Ben herhangi bir takımın alacağı sonuca bakmadan, bağlamadan, kendi takımımı ilgilendiren kısımla ilgili konuşuyorum. Bizim maçlarla ilgili tavsiyelerini ve dileklerini ortaya koyanlar önce kendi takımlarının galibiyetinden bahsetmeliler. En kötüyü düşünmek zorundayız, onların iki maçını da kazandığını düşününce bizim de dört puan almamız gerekiyor."

"Kuralar çekildiğinde iddialı tavrımla 'neden en önde çıkmayalım' demiştim ama istekleriniz her zaman geçerli olmuyor."

Haberin Devamı
YORUM YAZ