MENÜ

Fatih Terim: Bu sefer Çekler'i kimse kurtaramaz

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, oyuncularına 'Bu sefer Çekler'i şans da hakem de kurtaramaz' dedi.

Fatih Terim: Bu sefer Çekler'i kimse kurtaramaz

Fatih Terim, "Sizler, Çekler'den de İzlanda'dan da da iyi takımsınız. Gerekli dersleri aldığınıza eminim. Çıkın, gücünüzü gösterin” dedi. Oyuncular, “Merak etmeyin hocam. Bu Ay-Yıldızlı formaya yakışanı yapıp Fransa’ya gideceğiz” yanıtını verdi.

Tam 7 yıl oldu büyük bir turnuvaya katılmayalı... Gittik mi neler yaptığımız ortada... İşte bu kez işin peşini bırakmaya hiç mi hiç niyetimiz yok. ‘Olmaz’ denileni başardık, imkansıza yaklaştık. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik. Her şey bizim elimizde. İki maçta alınacak 4 puan, EURO 2016 yolunda play-off kapısını açmak için yeterli. İlk sınav yarın 21.45’te Çek Cumhuriyeti ile...

Türkiye Sportif Direktörü Fatih Terim, kader maçı öncesi geçmiş hatalardan ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Terim, oyuncularını şu sözlerle motive etti, “Çekler’in ilk maçta ne kadar şanslı oldukları ortadaydı. Ne toplar kaçırdık. Hakem de yüzde yüz penaltıyı atlayarak galibiyetimizi engelledi. Şuna eminim ki; sizler Çekler’den de İzlanda’dan da iyi takımsınız. İlk maçlarda yaptığımız hatalara bu kez düşmek yok. Gerekli dersleri aldığınıza eminim. Çıkın ve herkese gücünüzü gösterin. Bu sefer Çekler’i şans da hakem de kurtaramaz” diye konuştu.

Duygulanan futbolcular da hocalarına zafer sözü vererek, “Siz merak etmeyin. Önce Çek ve İzlanda’yı sonra da playoff’u geçeceğiz. Ay-Yıldızlı formaya yakışır şekilde oynayıp Fransa’ya gideceğiz” dedi.

İLK 11’DE 9 İSİM BELLİ


Öte yandan Fatih Terim’in Çek kadrosu da şekillenmeye başladı. Hafta başından beri idmanlarda iki farklı oyun kurgusu üzerinde çalışmalar yapan Terim’in ilk planı, Ay-Yıldızlı ekibi 4-2-3-1 sistemi ile sahaya sürmek.

Bu dizilişte kalede Volkan Babacan, savunma dörtlüsünde Şener-Serdar Aziz-Hakan Balta-Caner görev yapacak. Çift ön libero Selçuk İnan-Ozan Tufan ikilisinden oluşacak. Hücumda sağda Gökhan Töre ya da Hakan Çalhanoğlu; merkezde Oğuzhan ve solda da Arda yer alacak. Tek forvet olarak ise Cenk Tosun ve Umut Bulut ikilisi arasında Terim henüz karar vermiş değil. Arda’yı en uç noktaya koyup 4-1-4-1 oynatmak ise Terim’in diğer planı.

Kaynak: Habertürk

Haberin Devamı
YORUM YAZ